i'm back

assalamualaikum !

semalam daftar kamsis dapat blok 4..tingkat !fuhhh ~ gilaa ~ makin kurus aku rasakan ! dah lhaa kecik ~elak2 orang pun tak serupa orang ! tapi semua orang kata ain memang makin kecik ~termasuk roomate ~
hmm :) takpelahh ~ saya tetap mcm dulu awak ~ fizikal berubah ~ perangai tidak berubah ~

harini pulak daftar pogram ~..
kat kelas 2.11 :)
Finall 6 paper ~ :)

wahhh ! wanie plak duit PTPTN dah masyukk !..


# jom makan :)

SEGMEN | Saya , Blog Pelajar IPTA 2011

 ASSALAMUALAIKUM ~

rini ain join segmen lyssa :)  SEGMEN | Saya , Blog Pelajar IPTA 2011 ..






i. jurusan yg di ambil ? menyesal tak ?
ain ambil jurusan diploma pengajian perniagaan kat perlis ~
oke jgk lhaa jurusan ni sbb ayah pun seorang ahli perniagaan so ank sulung dy ni follow up lhaa kerjaya ayah..lagipun ain minat dalam kira2 ~
nak kata menyesal dalam jurusan ni tak lhaa ~seronokk taw ! sbb kita terlibat dalam bisness..

ii. nasihat utk mereka yang masuk U ..
U ni xsusah mana pun ~cme fully english ~biasa lhaa IPTA bkn budak sekolah lagi yer ..lagi satu dalam kelas mesty kena FOCUS pada pembelajaran yg di beri oleh lecturer ..
jgn nte da nk FINAL EXAM bawu sibuk nak cari lecturer ~POINTER pun kena jaga~rajin2 ulang kaji sebab di IPTA kita kena uruskan semua sendiri tak boleh mengharap sangat pd lect ~.oke :)


yang lain tuee JOM lhaa JOIN ~
tapi utk pelajar IPTA shaja ~

sebarang masalah click SINI  :)

Walking Talking

salam ~

tadi keluar kejap dengan dengan makcik,mama,adeq ila n adeq anis ~

nak tahu g mana ? g PUTERI HABOUR at NUSAJAYA tuu ~ tahu ke tempat tu ?
kalau nak datang ain boleh bawa pergi sna :)

sampai sana terjumpa kawan mangkuk ayam uh ! then call mangkuk ayam tu sekejap !
dy kata law nak nek kapal p jumpa kawan orang~..
ain ajak mama n makcik nek kapal ~ tapi dyoang ta nak !
FREE jee bukan bayar pun tak nak ~law dengan orang lain dah kena bayar cheq !

ada la sikit gambar ni !



 tapi kan baju asekk BIRU je kan ! mmg sah lepas ni byk baju warna Biru dalam almari ! warnanya lembut ! tenang mcm si pemakainya ! :)

abg kat belakang tu kawan ain ! 2 lhaa yang ain kata kawan mangkuk ayam !aiseh ! tapi KAKI NGORAT ! loklakk betul !...
#ikut suka aku je panggil orang mangkuk ayam !HAAhah !

credit to sesiapa yg berminat nak g :)

Segmen aku dan zodiak

salam everyone !

terbaca kat komen uh ~ then dy invite join segmen aku dan zodiak ~soo ain pun join sbb terasa kelapangan untuk menaip entry :)


blog ain ni mengisahkan tentang life ain dgn sesiapa pun ~
 tu sebab blog ni di nama TALK ABOUT ME & YOU.. banyak pengalaman yang mengajar aku erti kehidupan ..lagi satu memudahkan ain untuk berkongsi cerita dengan korang ~ life seseorang kan lain2 ~
oppss ! BERCELOTEHH je kan ! okee ~

ain dilahirkan pada 05/06/1993
zodiak ain GEMINI :)

dahh cukup tu aje kan yang korang nak tahu ?
*mcm sikit sangat ! hahah :)

careless kan !

selamat petang ~



adush ! cuak lahh nak check RESULT ~ takott ~
masing2 kata RESULT kua 12/12/11
buka PORTAL ~
sila masukkan no pendaftaran & no i /c ~
log in ----------->
BISMILLAHIRRAHMANNIRRAHIM

YA ALLAHH ! alhamdullilah ! legaa ! LULUS ~ menjerit sakan ain !




RESULT FINAL EXAM SESI JUN 2011 dah dapat ~
ALHAMDULLILAH resultt ain oke ~LULUS&NO REPEAT
gembira sangat2 ~
ain dapat pointer 3.48 ~


parents,mkcik,maklang,maklong,atok kata alhamdullilah LULUS ~ tahniah ~

terima kasih jugak pada kawan2&lecturer ~ kalau bkn kerana korang tak de nya ain berjaya ~
terima kasih pada SHAH sebab ajar ain MIKRO :)
terima kasih pada fatin sebab sanggup dengar ain bebel dlm telepon kap sal ACCOUNT :)
kawan lain yang tak kena REPEAT ~tak apa pointer sikit janji tak kena REPEAT ~and TAHNIAHHHH !
SEM 2 KITA BUAT LAGI TERBAIK oke :)

kawan2 semua kata sayang pointer ain ~ lagi cikit jer nak dapat ANUGERAH KETUA JABATAN (AKJ)
hmm ~ sedeyh jugak lahh tak dapat AKJ ~sangat sayangkan !
POINTER amat bermakna walaupun hilang 1 POINTER !
FRUSSTttt jgkk lhaa ~

kepada kawan yang dapat AKJ ..TAHNIAH sayang ~ hmm ~ mood = JELESSShh sebenarnyaaa
ain bersyukur sangat LULUS dan TAK KENA REPEAT ~
berbaloi apa yang diusahakn ~

LUAHAN AIN : tak pa ain ~ sem 2 buat yang terbaik lagi ~mak ain kata akak tu boleh cume cuai je ~ lain kali jangan cuai ~

#credit to budak careless (ain) sebab tak jaga pointer

Segmen : Jom singgah dan kenal !



-LET's to READ :)-




telahh ditag oleh SHAM ~

ain pun JOIN tawww ! jom join :)

SYARAT :)

1.Follow and like Page NABILAMEDAN
2.Buat Entri "Segmen:Jom Singgah Dan Kenal!" , letak banner dan linkkan sekali.
3.Tag 2 orang rakan dan pasti kan mereka tahu.

ain nak tag :

4.Tinggalkan link entri korang diruang komen NABILAMEDAN

KLIK BANNER untuk sebarang masalah di SINI

Perkahwinan Noor Aqilah & Mohd Fauzan

assalamualaikum ~

hari ni ain nak kongsi cerita sedikit ~Ngee~

11/12/2011 merupakan perkahwinan Qila N Jan ~

ya ALLah ~tak ku sangka ~ pertemuan kita kali ini melihat kawan kita kahwin ~cepat sungguh  kahwin yer ~ cantik kamu berdua di ats pelamin itu ~qilah selamat diijabkabul dengan 2 lafaz ~
TAHNIAH lhaa sayang ~ nanti da ada anak jangan lupa JEMPUT kitaorang lagi ~
kita berkawan dari sekolah rendah ~ toptop ~ Contact nk KAHWIN dha ~
SERIUS mcm tak percaya kau dah jadi BINI orang sayang ~..
jaga diri yerr di samping suami tersayang ~.
SELAMAT PENGANTIN BARU n cepat2 lhaa menimang ank ~  HEHE ~

dapt jumpa semua cikgu n kawan2 masa sekolah rendah ~

CIKGU MAZNAH & CIKGU ROHA : ainnn ~~ bilaaa nakkkk tingggi ~~
*macam ni jelahh cikgu ~~ kecikkk jeww ~

# ain ni bila pulaakk nakk kahwin yerr ~ BERANGAN SEBENTAR :)

BERUBAH !

salam ~


harini ain akan pergi kuala kangsar ~ follow up mkcik Konvo ~hopely g senag dapat tenangkan fkran ~

2,3 Hari ni mmg tak lena laahh ain nk tidur~ enta lhaa kenapa dgn fkran ni ~
tak lain tak bukan asek fkkan sham ! SUMPAH ain kata dia BERUBAH ! Ain RINDU dy sangat2 !
msg jarang sekali ~ call pun HAMPA ~..

jangan cuba2 nk CABAR kesabaran sayang kat abiey ~

bagi korang mesty lhaa korang fk bukan2 kan ? maklum lahh dah duduk JAUH !
sorang kat SELATAN ~ sorang lagi kat UTARA !

*to lhaaa nak sangat bercinta JAUH ! kn dhaa ! ain..ain ! yang dekat ada JUAL MAHAL !
abg da pesan jgn pilih jauh2 ~ nk jugak ! kan dah RINDU tak kesudah ~

hmm ~~ too lhaa ~ yang dekat setia menanti tak nakk an ~ dy pun skrg kat N9 ~ JAUH ~ dy pergi sebab tak nak engatt kenangan KITA !

ain percaya akan ada kejernihan di dalam hati seorang lelaki ~
SABAR..SABAR..DAN SABAR ~

#THINK ABOUT HE ...

fever again ! :(

hmm ~ ta taw nk taip ap lhaa SAYANGG ~
ta larat n ta da MOOd ~
demam ta da sapa jaga pown ~
yang jaga cuma mak ~'
boyfren pergi ALOR STAR menENJOYKan diri dy dengan kawan~
kata sekejap jew ~
tapi nak dekat kol 7 pun tak balik lagi ~
keluar tadi kol 3.30 ~
takpe lhaa b wat lhaa PERANGAI ~
lagipun tgh TUNGGU mama mai amek kat umah alor star ~

to MY BOYFREN law nak wat perangai tunggu sayang balik JB oke ! ta da sayang sakit ati and terasa sebab sayang ta nmpak ap B wat ~

TA LARAT eh ! Tidooo JOm ~ 

_sory entry ni ta da pic_

cuti sem bermula !

cheers my entry ! :)

ari ini ari last berada di kamsis !
YEAAAAHHH ! cuti sebulan !

WANIE,NISA,INA balikk jangan lupa AIN plak !
DBS 1A..ada JODOH kita jumpa lagi :)

I'm back ! JB TOWN wait for me ! ngeee ~
RAHAH,ANIS,FATIN,NURUL,DILA kita MERAYAP puas2 na !
HAHAHA !

rindu nk lepak kat RACING CAR with ucu !
rindu nk lepak WATERFRONT with mangkuk ayam !
rindu nk tgk MOVIE ramai2 !
rindu nk KONVOI ramai !
rindu nk SHOPPING ng kowang !
rindu MASAKAN , BEBELAN mama !
rindu da lama tak ikot ABAH pergi kerja !
rindu nak GADUH gn adeq2 !


balek ni LEPAS gian kt kowangg TAW !
HAHA !

-cikainruslee-
-meraputime-


tapi ~~

SEDIH !
tinggalkan my abiey kat ALOR STAR !
hmm

...
SEBULAN tak JUMPA B !



Angan-Angan NURFARAHAINRUSLEE :)

ASSALAMUALAIKUM 


today tamao cakap banyak2 ~
mulut SAKIT ~ SAKIT gg ~~ ngeee ~

angan ain dari kecik mmg nk jadi PHOTOGRAPHER ~
sbb ain suka berposing, capture sana sini ~
mmg tak lekang lhaa tangan ni tuk tekan pic kt camera n phone :)
tangan ku mula bermain dengan CAMERA sejak sekolah RENDAH hingga lhaa SEKARANG :)

agak2 BOLEH TAK AIN JADI PHOTOGRAPHER yang TERBAIK ?

rindu

RINDU YANG TERAMAT !

saya sayangkan awak






Renungan untuk shabat2 yg sedang bercinta tu... ekeke( termasuk saya :)


Saya suka tengok jari runcing awak. Cantik betul. Sampai takut saya nak pegang. Bukan takut patah. Tapi takut nanti jari kita tak boleh tolong antara satu sama lain. Di satu hari yang dahsyat depan yang Maha Esa.

Saya suka tengok rambut awak. Lurus macam teknik rebonding. Sebab tu saya belikan tudung. Bukan sebab jeles orang lain tengok jugak. Tapi takut nanti kena bakar api neraka.

Saya suka tengok body awak. Mantap giler. Sebab tu saya belikan awak jubah dan telekung. Supaya masa awak berjumpa dengan Kekasih awak Yang Utama nanti, awak lagi cantik dan berseri menghadap-Nya. Saya pun tumpang dapat pahala.

Saya risau tengok awak tak tidur, tak makan sebab rindu kat saya. Saya pun macam tu jugak. Awak tanya apa ubatnya? Saya pun bagi awak Al-Quran sebagai penenang jiwa. Semoga lebih cintakan-Nya dari saya.

Saya sedih tengok awak. Selalu pesan macam-macam kat saya. "Makan, minum, drive elok-elok tau. Nanti awak sakit saya susah ati bla bla bla bla". Tapi bila keluar dating sama-sama, terlalu asyik hingga tertinggal Zohor. Awak langsung tak kata apa satu pun. Berdosanya saya.

Kesimpulannya, saya memang sayangkan awak. Nak setia pada awak. Tapi, saya dah tak sanggup nak tanggung dosa kalau kita terus ber'couple'. Saya nak kahwin dengan awak cepat-cepat. Nak hidup bahagia bersama di dunia dan akhirat terutamanya.

Semoga kita saling mengingati dan menginsafi diri kita. Dosa saya sendiri pun bertimbun. Nak tanggung dosa awak lagi lepas ni. Ya Allah, ampunkanlah dosa kami. Jauhilah kami daripada perkara-perkara mungkar dan keji. Engkau pertemukanlah jodoh kami agar hubungan ini halal dan mendapat keredhaan dari-Mu Ya Allah..

salam ramadhan & salam aidilfitri


 salam..



to all my babiesss readerrss :)
hari ini sudah 25 hari kita berpuasa..
alhamdullilahh..
dapat juga kita berpuasa bersama2 naa..
buka puasaa sama2... 
tapi sedih tak dapt buka puasaa dengan family..
hidup di perantauan ~~

sepanjang bulan RAMADHAN bykk amlann yang dilakukan ~~
aminnn ~~
lepasss ni tiada dhaa solat TERAWIH..
sebabbbb..

nak raya dhaaa..
ish (!)..
tak sbar tggu raya..berkumpul ramai2..sanak saudara semuaa..
sememang nyaa seronokk kn..
bermaaf-maafan sesama ahli kuarga..
SYAHDUUu nyaa bila mendengar TAKBIR raya ...

untungg lhaaa dapat beraya bersama keluargaaa..
tak sabar nak  BALIK JOHOR BHARU..
korang semua balik mana??
ada tak yang sama nak balik JB dengan ain??
mummyy..daddyyy ~~

waitt kaka naa ~~

 next entry-->



pekan rabu

salam nuzul al-quran

hari ni one day xdaclass..
cutii ~~
yeahhh (!)..
sukasukasuka...
hehee..
laparr lhaa ..xsahur pagi tadi..lambat bangun..
aiseh -.-

sabtu lepas ain p pekan rabu with kawan2..nisa,ina,wanie,ain...kami berempat sahaja...
orang lain ta bole itot..hehe..kemana2 mesti berempatkan.so sweet (!) haha..
mentang2 hari ni hari rabu so nak cerita tentang pekan rabu..
selalu dioarang post wordless wed,,tapi wed tuk rini banyak cakap..haha :D..
cipta kelainan..wetk :P

pertama kalinya ain kekok nek bas nak p pekan rabu..
adesh -.-.
ingatkan abah nak anta sampai pekan rabu..
rupanya abah suruh belajar naik bas..
aiyooo..
abah ,ain ta reti..
nak tak nak terpaksa lah naik..
ina yang tolong tanya tempat2 dgn orang..bas apa sume..
ain dok diam macam orang kena beku..
mulut kunci rapat..
muka tak macam cuak..
haha..

wani n nisa naik kete..kitaorang pun sampaii lhaa sama2 kat pekan rabu..
setiba di pekan rabu ..kitaorang carik lah bank n then p tgk2 baju kurung..
da mls nk tgkk..harga pun macam tettttt ..haha..
kitaorang p city plaza..saja jalan2...
naik atas ingatkan nk p tgk movie..tapi tgk tempat nya mcam baru renovate ja..
tak jadi..
huh tak syokk ~~

n then sume plan nk balik..dalam pukul 5 kitaorang balik..
boleh plakk hujan lebat..nasib baik SYAFIQ ambil kitang kat city plaza..
TERIMA KASIH SYAFIQ..
haha :D..

sampai umah baru baru nak tido pastu sham kacau..
KUANG HAJAQ,,
penat tawu (!)

P/s : ta mao naik bas lagi boleyhh ~~ ngee ~

rindu

morning to my beloved followers ..


today ..i want to say...
i miss him so much ~~ hmmm..
rindu dengan suara dia..
rindu nk tenung muka dy lama2...
rindu nak cubit2 dia..
rindu dengan lawak dia..
rindu nk jalan2 dengan dia lagi..

hish (!) semua RINDU lahh

next entry-->

wordless wed



SALAMMM readersss :)


siapa palingg cantik ?
.ayat tak boleh blah.

nak cakap sikit jew..





....lama sudahh tak post..lebih kurang seminggu kort..:)..hehee..:D...
....rasa2 awak ..saya sesuai tak untuk awak??
....rasa2 awak...saya comel tak??
....rasa2 awak...saya ni macam mana perwatakan nya??
....rasa2 awak...saya ni ego kah??

....awak cinta saya??
....awak sayang saya??
....awak rindu saya??
....awakkkkkkkkkkkkkkkk


KENAPA??



next entry-->

Trip To Malim Nawar

MOrning EVerybOdyy ~~

Minggu lepass ain ikot roomate balik PERAK...ambil teksi dari poli kol 12.30 pergi ke stesen bas KANGAR..n thennn p lhaa makan KFC...KFC lagii kitaorang ni..kami pergi BERLIMA...sementara tunggu bas ke IPOH kol 2.30 kmi lEPAK2 di BANK..usha2 duit kat BANK tu..HAHAHAA..

Sepanjang perjalan ke PERAK..ain membutaa ja..HAHAHA..penat yangg teramat..yang paling paling TENSION asyikk nak berhenti jew..sampai tak jugakk ..naik bas AB expresss..PELIK2 jew nama ..HUH..samapi kat MEDAN GOPENG terpusing2..DRIVER baru kot ..ap punyaa orang lahh..sampai MEDAN GOPENG pukul 9..sepatutnya sampai sebelum kol 9..kol 7 sepatutnya da sampai..naik kematu BONTOT duk dalam bas lama2..HAHAA..sampai MEDAN GOPENG ,ayah shuhadah yang ambil..

SEjukkkk yang teramat di RUMAH KAMPUNG..menggigill Tidorrr...nk mandii lagi lahh sejuk tak ley blahh..rehat2 kat rumahhh jer..sambil kacaw adek ina..Saniii..dikatakn makin nakal .

.pastu petang kitaorang p TESCO..belanja barang sikit ..paling banyak belanja ina lhaa..barang rumah semuaa dia beli..HAHAHAA..GILA SHOPPING..tapi yangg SPOIL kan sHOPPING aku ! mamat MALIM NAWAR kap anti budak JB! huh !.DAMN lol !


cumaa 2 hari 2 malam jew kat uma ina..ari ahad da balik poli..esoknyaa bersiap2 kemas barang utk balik poli..TERIMA KASIH SUE anta kami kat KAMPAR..pastu naek bas pergi ke MEDAN GOPENG..n setiba di sana JUMPA MY BFF,HANIS AFIFAH BINTI AZIZ..miss her so mucchhH ~~..lovee youu sayangg..THANK YOU blanja MCD ~~~..mumuaahhhh.. HAHAA...

haniss antaa sampaii naikkk bass ke KANGAR..daaaa sayang...

RINDUUUUU  TERUBAT ~~~~

next entry-->

akan ku cari sampai jumpa



Ku mengatur langkahku
Berjalan tanpa bayang-bayangMu
Langit dan bumi setia, menemaniku
Matahari menyinar tak pernah berpihak padaku
Ku kepanasan tanpa perlindunganMu.


Hari berganti hari aku masih teguh menanti
Hadir diriMu dalam hidupku ini
Rasa kecewa ada bila kaki penat berlari
Namun yakinku kau kan kutemui


Ku takkan pernah cuba berhenti
langkahku mencari cinta
Yang ku tahu hanya tuk diriku
kan ku terus cari sampai hujung dunia


Kerna ku tahu akanku jumpa diriMu
Dan ku kan terus menempuh mimpi-mimpiku selalu


Kulihat semua gembira
Bila mengenali erti cinta
Senyuman ku beri hanya duka
Bila ingin teman tuk berbicara


Cinta jangan sembunyi
Mataku kabur mencari
Hadirlah dalam hidupku ini
Cinta jangan engkau pergi bila langkahku cuba
Untuk mengejar diriMu


Ku meneruskan langkahku
Dan mengejar bayang-bayangMu
Sinarkanku cahaya dari mataMu


Inginku temu cinta
Mengisi ruang hatiku
Takkan pernahku berhenti mencari

betul ke ni ??

MONIXXX everyyonee ~~

nak cakapp sikit jaaa ~~..ada orang HABAQ ain GEMOKK ~~~ OMG ~~...
dia kapp ~~ eleyh ~~ PP pn TEMBAMM ~~ eeee !!
TAKKKK GEMOKK lhaaa ~~ KERoooo++++ BUTAAA yarr ....
HEHHEHEHEHE :D

next entry -->

asyik teringat

Orentasi sudah berlalu..Jadual BK pun da dapat..HUH ! jangan cakap lah.PADAT SANGAT  ... tapi satu benda tak leh nak lupa..asyik ingat kat FAMILY ..aduhaii ..hmmm. =(



apa nk buat ni?

next entry-->

selamat tinggal JOHOR BHARU

JOHOR BHARU merupakan  bandar yang sedang membangun dengan pesat di SELATAN.Lebuh raya yang semakin BZ sekrang..jalan raya pun da byk laluan..sampaii tak tahu mana jln sebenar,.SESAT nasib lahh..dan sekarang KONTRAKTOR sedang menyiapkan  flightover di SRI GELAM...selamat tinggal JUSCO TEBRAU..lepas ni xda DRAMA lagi..hehe.. :)...
tu my bestfwen,my beloved bf..byeee....

bf berat hati nk lepaskan ain pergi..nk wt cmne??terpaksa pergi..n memg nk p..tggu ain ok ..ingat tu honey...

da siap packing semua barang ...brg peribadi..segala ubat ain..maklumlahh..ain senag sakit...kena prepared ubat byk2...segala borang2 dan sijil sudah simpan dlm fail.. :)..

sebelum bergeak uh.. FATIN ad dtg umaa ain..GIVE SOMETHING>..nk tau ap??tggu lhaaa,,to HANIS AZIZ..maafff ta jumpa awak..:)...ILOVEYOU...:)...

 n soo sooryyy to KAK ZURA ..adik ta dapat datang MAJLIS PERKAHWINAN AKAK...PERTUNANGAN akak pun ADIK tak dapat dtg..sedihhh sangat ...da plan2 bek2..ayh wat lari JADUAL..geramm jer..akak sorryy taw...

UTARA im coming ..tapi dimana??ahahaa =D..ce teka.. =) !..ceh !! bkn hang org UTARA ka CIK AIN??tu lahh menetap di JB..hang xreti nk balik...daaaaaaaaaaaaa :D..


HUJUNG BENUA ASIA KE HUJUNG PETA :)

SAPA ORANG UTARA ?
SAPA ORANG SELATAN? ?

korang nk tau tak ??da jumpa da kad MAYBANK..
shopping lagi ..

next entry-->