wordless wed #2



RINDU TANPA KATA 

kalau lha abiey baca
| sayang nak abiey tahu sayang betul2 rindukan abiey .. kemana abiey menghilang 
satu msg tiada , satu call pun takda sedangkan kata nak msg..mungkin b BZ kot..hmmmm |

lafazkan kalimah cintamu



Tajuk : Lafazkan Kalimah Cintamu
Pengarang : Siti Rosmizah
Penerbit : SR Publication
SINOPSIS 
Tengku Aqilah, seorang anak yang di sisih oleh bapa kandungnya sendiri. 23 tahun Tengku Aqilah hidup di perantauan membina kehidupannya sendiri. kepulangannya ke pangkuan keluarga telah membuka tirai luka dalam hidupnya. Tengku Ryan Ameer, jejaka tampan kacukan Inggeris melayu itu begitu membenci gadis ini, mereka tidak boleh langsung bertembung muka pasti perang mulut akan meletus. Tengku Aqilah sedar di mata Tengku Ryan Ameer begitu membara api  kebencian terhadap dirinya. Mampukah Tengku Aqilah mengapai kebahagiaan dalam hidupnya? Mampukah Tengku Aqilah terus menagih kasih dari bapanya? Begitu utuhkah api kebenciaan Tengku Ryan Ameer pada Tengku Aqilah?

kaki sentap by ain :)
menangis setiap masa lhaa baca novel ni.. pastu anggap si ryan uh abiey aku ~.. mmg kena lhaa kan.. sometime sweet,nangis,gaduh.. sampai tak terkeluar air mata dibuatnya sebab dah puas menangis serious ! korang tak caya ? BACA lhaa novel tu ~ di alu2kan .. sure nangis tak berenti.sayu hati..kesian qila..dlm masa yg sama kesian ain..hehe :) pengarang dy the bestt lhaa ! before ni novel aku dan dia yg cover depan uh kasut..pehh ! nangis terukk jugakk ~.. ! tengku natasha pulakk aku teringat kat ex dia ~ ayoyooo ! mati woiii ,, sorry2 anda tak tersenarai ..lala :D.. 

credit to BAUCER :) sbb aku beli guna baucer ! hehehe :D maseh2 :)

nurfarahainruslee

assalamualaikum !

mesty korang nk tau latar blakang si gadis comel ni kan kan ? *comel ke ? 


.nama ain NUR FARAHAIN RUSLEE
 Nickname : #ainruslee #cik #ain 
.JOHOR BHARU .
.21 tahun 
 5 Jun 1993 . Jangan lupa bagi hadiah oke 

.STUDY + BISNES SENDIRI 

.DIPLOMA in BUSINESS STUDIES

.Anak sulung drpd 5 orang [ 2 boys , 3 girls ]

.Family company SAROZA GB ENTERPRISE #tempahan kanopi , perabot , tebu . boleh lah contact ain

.Semua makan especially western food.

.Mineral water .

. I'm very addicted eat chocolate especially feroroche + cadboury

.Bad Habit : TAKUT KUCEN

.My attitude : kenal dulu ain baru nilai ain macama mana 

.Buahati : NOR ISHAMMUDIN BIN MD.NOR 

.Interest : drawing + reading novel

.suka koleksi KASUT & BEGberiban-riban ! ..
. I'm very addicted to be modelling but ........

.jangan menilai seseorang hanya dari luaran shj.. mmg luar nmpak kasar..tapi hati dia tak siapa tahu kan ? . Thank you . SALAM PERKENALAN 

 :  


NO BODY's PERFECT .. oke sayang 

█║▌│█│║▌║││█║▌│║▌║ █║▌│█│║▌║││█║▌│║▌║© nurfarahainruslee

status KAWAN :)

assalamualaikum

selalu hari RABU ni orang wat WW kan ? tapi utk arini ain nak cita separuh full :) boleh kan ?
harini boleh dikatakan ain boleh hidup tanpa dia..ALHAMDULLILLAH ..ALLAH masih dijiwa ain..
masih boleh berketawa riang dgn NURUL SYAMIMI :) terima kasih miee :) hehee ;D
tak lupa jugakk mimie dapat teman baru ~ ZAWIRRUL MUAZ nme dy.. tersenyum dibuatnyaa.. hehe :)


sebenarnya ain bawu balik dari KELAB KAUNSELING..agak kepenatan jugakk..tp gagah kan diri untuk menaip utk post hari ini.. xpenat ker ain ? penat sayang .sat ja nie :)
tadi ain call sham..enta knp nak call dy..call sebagai KAWAN jew..ain cuma tanya dy kat mana ? dy kata dlm wayang..oke lahh tu awak berseronok2.. tanya ala kadar jeww.. kitaorang bahasakan diri ORG n DY ..pelikk ek ? tak pelik ah !..cm bawu kenal uh.. okee cukup ain bebel..ngantukk ! tidur jomm ! eh..tapi xbek tidur lepas asar kan ? okeoke..tahan ... muuahh ...

JEJAKA & WANITA

asasalamualaikum ! hari ni ain nak berkongsi tentang life sekarang ni !


1.jangan pikat wanita kalau anda tak tersedia cintakan dia.
2.jangan buat wanita tu jatuh cinta kalau anda tak cintakan dia.
3.jangan memberi wanita harapan kalau anda tidak pasti.
4.jangan sakitkan hati wanita kalau anda tiada hati untuknya.
5.jangan mainkan perasaan wanita kalau anda tiada perasaan untuknya.
6.HARAM jika jadikan wanita itu kekasih tetapi tiada niat untuk nikahinya.
7.Istikharah-bila hati terasa lapang itu tanda jodoh yang baik dan sebaliknya.
8.perkahwinan paling berkat yang paling murah mas kahwin paling murah belanja
9.RM10 ribu belanja mas kahwin untuk wanita yang reti belaker serba serbi reti (agama dll )
10.Haram wat menantu yang tidak solat wlwpn sah nikah.Tinggal 1 waktu 6 ribu tahun bakar dalam neraka.
11.lelaki soleh digalakkan kahwin dgn perempuan tak solehah,perempuan solehah tak digalakkan kahwin dgn lelaki tak soleh.
12.luah perasaan nak kahwin pada wanita ( depan mak dia )
13.hendaklah kamu pergi melihat dulu perempuan itu,baru berkahwin.
14.yang dah couple tapi akhirnya bernikah,wajib bertaubat juga dosa-dosa couple lepas.
15.yang dah tunang,nak bawa tunang gi jalan2 boleh tapi kena bawa mak ayah dy sekali.
16.kalau dah berkenan,pergi ke rumah,merisik dan bertanya,jujur & ikhlas nyatakan hajat nak kahwin.
17.hukum bercinta sblm kahwin adalah haram krn bukan dr sunnah Nabi.
18.Cinta,kasih,nak bergalak adalah selepas nikah barulah seronok.


"TAK SUSAH NIKAH NI,BENDA YANG MUDAH"
bernikah awal adalah jalan terbaik :)


dari USTAZ AZHAR IDRUS

penyeri hidup ain :)

monixx sayang !

tiada ibu ayah tiada kita
tanpa kasih ibu ayah hidup kita sesat
tanpa pembelajaran hidup tak bermakna
hanya mereka bertakhta dihati ku 


 ain ada 5 adq beradik :) n satu ibu satu ayah :)
iloveyoumomanddad !

MUAHMUAHMUAH !



dan last kali barulahh si jejaka ni memiliki hati ain :)
bukan pilihan mak abah ..and bukan juga pilihan sendiri..
tapi pilihan HATI :)
mak abah oke saja :)


bersimpati pada orang yang tak memiliki ibu dan ayah !
hargailahh apa yang kita ada sekarang !
jangan menyesal dikemudian hari !
INGAT tu !
ALLAH lebih berkuasa dari kita..