one night







gila tak gila ah . suka buat keputusan last minute katakan . duk melepak kat kedai makan .. ada minah tu ha cetus IDEA jom overnite ! tudiaahh aehh .. biar betik's weyh ? lastII on sajaa .. duk melepak kat tasek , alor star , dan yg mengecewakan tidak sampai SP kerana atas sbb tertentu ! kojaqq toll .. memang MOODY jaa masingII mase uh .. lastII p lee UP town a.s .. tuptup ! si kelin ni nak merajokII plak .. gedik's aekk !.nak beliII jelah .. dalam kete masingII diam then pergi makan . pastu balik rumah . aplagi . aku membuta lahh ! mana tak pnat DRIVE dari kol 6ptg - 2pagi .. jenuhh aeh ! KAKI krem ! tapi diam je lahh keperitan tu masingII pung penat .. yang aku tau aku tidur ats katil empuk ! haha :D 
ni bukan overnite , ni night at home . maap lee yer sayang :)
ain SAYANG korunk ! muaahhehehe ..



berbaju hijau tu lynn , berbaju merah itu saya : cik ain , berbaju purple itu hana dan berbaju putih itu ogie dan phtographer syaza :)

 in cityplaza,alorstar : 9.30mlm



klik here more photo :)







#ENTRY PENDEK's bye 

credit : sham gila ! heeee :) luvv u tawu :)

JOM tanya sama hati



dahlah PAPER E-COMMERCE jawab macam .. hm ! entalah .. semua kata TAWAKAL . aku pun tawakal jelah sayang . MUDAH-MUDAHAN kita semua LULUS kan .. 

betapa perit menerima keadaan yang sebenarnya dan hakikat nya itulah yang berlaku . cukup lah hubungan tu terberhenti setakat ini sahaja . ain sentiasa mendoakan b bahagia . sayang kat b sepanjang hayat .. Mungkin nmpk bahagia tetapi tak semua kebahagian tu ada . Allah sedang menduga tahap kesabaran seorang umatnya . berikan ku kekuatan .. hati ain tak pernah berdendam sikit pun walaupun perangai kau KADANGII diluar DUGAAN . tu lah nama CINTA kan .. tapi tak semua orang MENGERTI .. semua orang buat keputusan tanpa memikir panjang .. 

MUNGKIN sekarang kau boleh hidup TANPA ain , tapi akan DATANG bagaimana ? dan hariII seterusnya setelah apa yang kita LALUI .. kau dgn orang lain ? ain dgn orang lain ? BERKEMUNGKINAN ye tapi takdelah sayang tu macam sayang dengan kau .. b .. ada orang kata kita macam ADIK BERADIK ? hahaha ! macam ap kan b .. ngeee . 

#merapusebentar ! HEEE <3 luv u Nor Ishammudin Bin Md.Nor .. there is no chance someone can not be changed:) do you AGREE ?


vote time





selamat pagi .. semoga hari ini lebih baek dari semalam :)


mereka ini bestfriend ain ! ILOVEYOU sayang ! rinduu sangat !

haa ! korunk  ! hari ini dah start vote ! jgn lupa VOTE TAU !
VOTE TAU ! ngee :)




terimakasih #maaf entry pendek focus final :)

harapan hanya tinggal harapan




lama jugak ain tak UPDATE entry kan .. takde hati lhaa sayang ..hati melayang kemana ntah ..lagi pun sibuk prepare utk FINAL EXAM for 23APR ni ! warghhhh .. TAKOTlhaa..
( DUP DAP DUP DAP ) .. cukup ke apa yg aku ulang kaji ni ? ya allah ,banyak nyee PROBLEMs ! tapi tak siapa memahami pung .. MAMA , ABAH , MAK , ABAH terimakasih berikan akak kekuatan ..

 " JANGAN MEMBERI HARAPAN KEPADA SESEORANG WANITA JIKA TIADA NIAT UNTUK MENYINTAINYA "


ANGIN tolong khabarkan padanya aku sangat merindui dia =.='


kata orang : 

Jika RINDUKAN SESEORANG , PEJAMKANLAH MATA dan UCAPKANLAH :

" Ya Allah Aku rindukannya keranaMu Ya Allah , Jauhkanlah aku dari perkara yang membuatkan aku lupa kepadaMu . Aku semakin mengerti, ‘JARAK’ ini bukan untuk menghukumku..tetapi ‘JARAK’ ini untuk MENJAGA aku dan dia..

Dengan ‘JARAK’ ini aku dan dia berjanji untuk BERUBAH menjadi yang lebih baik..

Dengan JARAK ini aku dan dia berjanji untuk MEMPERBAIKI cinta kepada Ilahi..

Dengan jarak ini aku dan dia berjanji untuk MENCINTAI Pencipta kami lebih dari segalanya..

Dengan JARAK ini aku dan dia berjanji untuk MENDALAMI Islam hingga ke akar umbi..

Dan Dengan JARAK ini jua aku dan dia yakin andai tiba saatnya nanti, aku dan dia akan LEBIH BERSEDIA untuk melayari semua ini dengan jalan yang diredhai.

#kalau lah dia baca semua yang aku katakan kan bagus .. tapi dia tak PERNAH ambik tahu ap yang aku rasa sekarang nie .

transformasi berlaku di sini









halohalo ! nak kopi ke milo ? dah makn ke belum ? ain nak belanja makan ni .. jom ler .. hehe .. 
pagiII lagi ain sudah stalker blog kak lyssa tadi .. then terpandang di comment kak lyssa ada pembaharuan .. ( kak lyssa meletakkan comment MUKABUKU disitu ) apa lagi ! nak jugakk kak lyssaa !  nak jugak ! cantikk .!

ain pun PM kak lyssa :) 






siap je entry kak lyssa tu ..ain terus buat .. then fedup jugak sebab tak jumpa ID muka buku !.. lastII godeh mana yg patot then jumpaaa ! sukasuka ! dan tutorial kak lyssa tu menjadii :) terima kasih banyakII kak lyssa ! 

Lepas ni mudah lahh korunk nak tinggalkan comment kan kan ? testing testing :) YAHOOOOO :D







nah ! ni tutorial kak lyssa :
Cara Pasang Kotak Komen Facebook Di Blog

credit to kak lyssa faizureen 






bufday gurl , UMMU AFIFAH




sehingga ke hari ini kegembiraan tak terkira :)semua kerana kawanII .. terimakasih kawan .. :) 
sebenarnya bufday UMMU AFIFAH jatuh pada 10 APRIL 2011.. cuma wish jew mase uh .. sebab penuh dengan kelas .. then esok nya rabu 11 APRIL 2011 un ada kelas LAW .. OMG ! baru nak rest one day !..pergi kelas lah nampak gayanya ..



ogie : ain nak g tgk movie aeh ng syada ?
ain&syada : gelak ( hahahahaa ) haah nk tgk titanic <3 
ogie : ooo
ain : ogie kua tak ?
ogie : kua dgn syada,syai,umi
ain : syai nak kua g mna ?
syai : g arau ..
ain : nak itot ( menggedik ) hehee :)


pastu dalam kelas law merancang segalanya .. pasal buff UMMU . ! jahatjahat .. apix dah bawak tepung apa lagi ..masa untk mengenakan UMMU AFIFAH :) after abes law kitaoang ajak UMMU AFIFAH dengan alasan ' JOM G ARAU SEKARANG >> LAPAR dhaa =.=' ' bayangkan tengahari terik p berjalan kat padang !.. peh HITAM ! tapi demi UMMU kami sanggup .. LALALAA ..

dan watak-watak jahat bermula ( APEK ,APIK , HAZIQ , TAHIR , SHAH )

diaorang bersembunyi dari satu pokok ke pokok .. then dgr cerita TAHIR tergolekII .. terjatuh disebabkan lari ! HAHAHA ( gelak sakan aku ) wawaaaaa .. after that .. BUSSH ! haaa .. berlari ke UMMU baling TEPUNX .. ain,syai,syada & umi pragghhhh !... menggunakan kekuatan yang ada berlari ke kamsis ! FUhhfuhhfuhh ! semput aku !..
( AKU YANG MERANCANG < AKU CABUT LARI ) hehehee ..khas buat UMMU AFIFAH :)


ZOMBI DBS2A .. hehe


ogie berkejar-bekejar .. prangprangprung ! aku nek bilik .. lastII ( KUNCI TAK BAWAK )..terpaksa lepak bilik ogie =.=' kan dha .. kenakan orang lagi .. HEHHE .. bukannya selalu



from ain khas utk ummu & kawanII
more kek >>

selepas tu kitaorang berkaraoke 
( APEK,APIK , AIN , SYADA , UMI )
masing-masing nyanyi lagu sedeyh ! aiseh .. lepas tension katakan .. 


korang the besh ! luv u so much ! tapi sayang nya LYNN ZAKARIA tade ;'( .. sayang ,kenapa awak balik cepat sangat !.. jgn sedeyh tau awak tade .. kitaoeg ingat awak juga .. muaahmuahh :)


credit to SYAI , UMI , SYADA , UMMU , SYAZA , HANA , MIMIE , OGIE , APIK , APEK , HAZIQ , TAHIR , SHAH

mereka pujaan hati ain




sakit nyaa kaki ! kelenguhan tak hilang dari petang tadi .. naseb baek tangan ni mampu menaip lagi .. kalau tak dikiraa OKU ain neh ! .hehe . gurauu jaa aeh .. maybe penat sgt tu jadi cmni .. ain selalu stalker merekameraka yang ain suka +++ menarik .. especially mereka-mereka .. 


ain ni duk mereka-mereka .. sapo dia ? korang na tahu ker ? tak gtaw pun mesty korang tahu punyaa .. kenal blogger yuyu zulaikha & lyssa faizureen ? ( kenalkenal) kan dhaa .. tak yah gtaw pun korang tau .. kak lyssa n kak yuyu punyaa blog the besh :) SUMPAH ! beshhh ! 

KAK LYSSA & KAK YUYU soeyy yerrr ain prnt screen BLOG KAK BERduaa .. hehe :)






semua entry dalam blog dyoang menarik ++ the besh ! stiap kali bw .. mesty blogg diaorang tak pernah miss nk BW ! setuju tak korang blog kak lyssa & kak yuyu the besh ? setujuuu ! .. heeeee..
byk tipss .. tutorial .. mcm2 lagi .. korang jgn miss tau BW :)
kalau korang semua nak tahu.. ain selalu gunakan tutorial merekamereka ni :)

# teringin nk jumpa kak yuyu & kak lyssa :) ( seriuss teringin sgt =.=')

oke . selamat malam :)





memujuk diri sendiri





korang dah tidur ker ? ain tak boleh tido lahh .. minta teman boleh ? # eee .. gegehh . hehee .. mata ni tak merasa mengantuk pun sebab menangis jer . ( kuat touching ) .. bengkak tahap mana pun ta tau .. peduli apa .. janji segala amarah ain lepaskan dalam tangisan bukan dengan kata .. dengan kata-kata boleh makan dalam ! bak kata pepatah terlajak perahu boleh diundur, terlajak kata buruk padahnya . tak gitu ke kengkawan  ? kan kan :) 





dia kuar dengan hanya mengucapkan ' byee sayang ' .. piluu aku ., hmm ..buat kali keberapa pun ain un ta tau .. hmmm ! ( hukhukk ) idongg sumbat .. bgi nafas japp .. tarik hembus . ahh .. selsema bikin hal pulak .

dan berlakunya conservation selepas beberapa minit kerana aku merinduinyaa.tak suka jauh ( perit kot )




ain : b , g mne ?
sham : b balek gurun ..syg tdo yer .. b minta maaf slalu sakitkan ati sayang .. cinta syg..
ain : xley tdow .. ( nges ) - hati tisuu betul .. bak mai tisu byk2 ..
sham : b da sampai .. tdow , nite syg .. lurve u ..
ain : hmmm ( tak delivered pun ) dy oppp phonee ..






lagi berjurai air mata kasih ni .. knp ? dan knp ? dalam kebingunagn perubahan drastik dia selepas beberapa jam .. dan berminit dan enta ap lahh .. last2 pujuk diri sendiri .. maklumlah dah tak de sapa nk pujuk kan .. pujuk diri sendiri agar bersabar .. jgn ego ain .. bagi dia ruang untuk bersendirian .. yar .. mugkin dia perlukan ruang bersendirian ( berdialog sendiri ) .. tapi bukan kah sudah diberi masa yg lama !.. hmm .. mugkin bertahun kot kan awak .. takpelahh dah dugaan kita .. setiap dugaan yg ALLAH beri adda hikmahnya kan .. 

credit : air mata 

tak seindah kata



tak sampai beberapa jam berjumpa .. dan tak sampai beberapa jam berbaik .. dan selepas beberapa jam kau mula menyakiti hati aku dengan menilai kesetiaan aku sesuka hati engkau .. selama ini aku bersabar dengan perbuatan ego kau .. aku tak pasti apa yg engkau mahu .. kalau kau da benci sangat tgk aku .. beritahu jelahh ..dan kalau kau dah ada orang lain .. terus terang jelah bukan susah pun .. takpa .. aku redhaa segala yang berlaku.. 

tiba2 teringat plak kata2 kak balqis .. aik .. capital S ni dah ada yg baru lupakan yg lama ? biar betul ..

sekarang terjawab .. betulbetul .. ap bleh nuat dah orang tak sudi dengan kita.. bukan jodoh kita mananya tu .. YA ALLAH terima kasih memberi petunjuk kepada hambamu ini ..  dan aku tahu hati engkau sudah beralih arah kan sayang .. aku pasrah

sudahlah lupakan apa yang pernah berlaku antara kita :')