hari raya ketiga bersama keluarga belah mama

baru rini berkesempatan nak kongsi cerita . now ain berada di kedah . pagi tadi baru sampai . elok lah balik awal . dah cukup sesak kt JB tu . hahaa .

 mata dia besar wow :)






 keluarga kitaorang :)

cukup banyak dah koleksi ni kan .jgn jadi keluarga 69 sudah . hahaha :) selamat hari raya semua :) 



hari raya yang serba kuning :)

selamat hari raya semua :)

terlebih dahulu ain memohon seribu kemaafan kepada semua andainya ain pernah mengguris hati anda , tersalah kata , terkasar bahasa maklumlah manusia ni tak pernah lari dari kesilapan sayang.

raya tahun ni agak meriah juga lah tapi bersederhana :)

 beraya uma kak dilla makan pizza yow :) 










serba kuning ain raya tahun ni :)

#walaupun kita bergembira jgn lupa pada org yg beraya serba kekurangan . 

more photo < KLIK SINI >

6 sebab kamu semua GAGAL BERCINTA




Apa salah aku sayang ? Apa kurangnya aku dan apa lebihnya dia? Selama ini aku berkorban itu dan ini tapi aku langsung tidak dihargai, malah aku ditinggalkannya pula! Stresnya! Aku benci lelaki! Kenapa dia pilihan kau ! KENAPA !

wow ! marahnyanya . look kemarahan awak tidak boleh dibendung lagi . jom kita lihat macam mana anda . ini lah sebab anda semua gagal bercinta . mesti FRUSTkan bila kawan tanya pasal ' BF ' . kononnya breakup lah . dia tak paham aku lahh . tape2 . cool . jom tengok dulu :)

1.   Pentingkan Diri
Mungkin kamu tidak sedar bahawa si dia sering memerhatikan gerak geri dan perbuatan kamu setiap hari. Secara tidak langsung, si dia tahu serba sedikit tentang diri kamu yang si dia kurang gemari. kamu mungkin tidak perasan bahawa kamu sangat mementingkan diri. Setiap kali berlakunya perbalahan antara kalian pasti kamu akan mempertahankannya walaupun kesalahan itu sememangnya di bahu kamu. Jadi patutkah si dia dipersalahkan? kalau kamu menjadi si dia, tentu kamu berfi kiran sama bukan?

2.   Kuat Membebel
Pot pet pot pet, jenuh juga si dia nak menahan bebelan kamu setiap hari yang terlalu menyakitkan telinganya. Bagi kamu itu mungkin perkara biasa, namun tidak bagi si dia. Kamu kena ingat lelaki paling pantang bila ada orang yang membebel di telinganya. Biasalah mana ada manusia yang tidak terlepas daripada melakukan kesilapan. Kam sepatutnya prihatin dan bukan berleter macam mak nenek. Lama-kelamaan si dia pasti rasa bosan dan mula mencari pasangan yang lain. Jika tidak mahu berputih mata, cepat-cepatlah berubah.

3. Kurang Perhatian
Lelaki merupakan individu yang sangat manja dan suka diberikan perhatian. Baginya cara itu menandakan yang kamu sangat mengambil berat dan menyayangi dirinya sepenuh hati. Namun bila kamu kurang memberikan perhatian dan memanjakan dirinya, si dia akan mula berjauh hati. Beri perhatian terutamanya apabila si dia melayani kamu biasa-biasa sahaja atau sering menolak permintaan kamu. Itu tandanya dia ingin cuba menjauhkan dirinya daripada kamu. Jadi, awas!

4. Mencari Kesalahan
Kamu mempunyai masalah suka mencari salah orang lain. Ada sahaja yang tidak kena. Perkara ini sudah pastinya akan membuat pasangan kita akan berasa lemas dan akan berasa diri kita ini tiada nilai kerana hanya tahu mencari kesalahan orang lain tanpa tahu mencermin diri sendiri.

5. Bangga Diri
Pasangan kita juga akan berasa bosan jika kita terlalu membangga diri. Sepatutnya, kita hanya perlu bersikap sederhana dan membiarkan pasangan kita yang memuji diri kita. Bukan diri kita yang memuji diri kita. Kurangkan sikap mengangkat bakul sendiri kerana pasangan kita akan berasa loya dan menyampah terhadap kita.

6. Membuat Perbezaan
Adalah satu pantang bagi satu perhubungan jika kita suka membuat perbezaan antara perhubungan kita dengan perhubungan orang lain. Ia seolah-olah mencabar pasangan kita dan seperti menjatuhkan air muka pasangan kita. Sentiasa ingat bahawa kita patut bersyukur dengan apa perhubungan kita ada.

#notakaki : cuit sini dan cuit itu

Saya Nak Kad Raya by Ira Arina


pepagi ni terasa rajin nak stalker blogger. then stalk laa blog mira that say about kad raya :) 

klik gambar utk maklumat lanjut :)
tag :


notakaki : klik sini dan klik sini 

penuhi segala permintaan anda disini |blin.gd

hari ini ain plan nak p city plza jap kat alor star nak cari something else andnk p amek gambar passport utk LI . wahhh . dah nk masuk kat latihan industri lahhh ..ain lagi seklai nk mintak tolong korunk LIKE semua yang anda kat sini bole ? hari ini awak tolong ain , esok lusa ain tolong awak lak :)

http://blin.gd/4fPX

http://blin.gd/4hpy

http://blin.gd/4hpz

http://blin.gd/4giy

http://blin.gd/4giG

http://blin.gd/4fOS

http://blin.gd/4hSE

tolong KLIK SINI jugakk yerrr :)

#nota kaki : hari yg di tungguII . heeeeeeeee

tolong menolong satu amalan yang baik

selamat pagi :)

harini ain dengan kawan2 bangun sahur lambat . bayangkan lagi 10 minute jewp utk bersahur . tak sedar langsung . masingII tidur lewat tapi tetap sahur dan berpuasa :) ain nak mintak tolong sikit lahh .. tolong LIKE semua yang kat bawah ni yer . plzzzz ...

http://my.churpchurp.com/cikain/share/LondonWM

http://my.churpchurp.com/cikain/share/PanasonicTB

http://my.churpchurp.com/cikain/share/SamsungS3

http://my.churpchurp.com/cikain/share/Shanaz

http://my.churpchurp.com/cikain/share/WhiteMyCableBox

http://my.churpchurp.com/cikain/share/VtiendaHRMW

http://my.churpchurp.com/cikain/share/whitemyVWUJ

http://my.churpchurp.com/cikain/share/JaneHolli

http://my.churpchurp.com/cikain/share/BaciSale


pening betul edit blog sampai ke pagi dah ni

morning !
ain ta tidur gik sebab duk ngadap blog jaa ni . aish  pening . IKLAN semua hilang ==' .. rrrrr .. siapa boleh TOLONG ! TULUN !
*handphone tolong diam , xakan satu call oun MALAS . :)

#maaf ENTRY pendek ! lepas geramm jerr !

hyehye saya budak baru disini

hey selamat malam !

nek kat news FEED kak lyssa cakap pasal kampus . then sesiapa yang nk daftar boleh lah daftar sini http://www.kampus.my/ . FREE jewpp . students IPTA/IPTS semua boleh yoww

then ain terlebih rajin oun MENDAFTAR atas nama ain ruslee lah :)


sesiapa yang dah dafatr tu boleh lahh mai sini yewpp http://www.kampus.my/ainruslee ..

TERIMAKASIH . dialu2kan untuk follow . heee :) boleh je nk tinggal LINK disini :)

#notakaki : basuh kaki sebelum tido nanti mimpi buruk . hee