segmen Saya nak hadiah Misteri dari si Pipi Merah




JOIN SEGMEN LAGI ;) 
klik banner utk join :)

Contest My Blog Superb by Fatimah Azzarah


OHSEM thiss contest ! banyak hadiahh tu dan juga banyak rule . HHEHE . pening den :) anyway ain di tag oleh WANA :* thanx dear :) klik banner untuk join :) sambil join contest jgn lupa FOLLOW this blog :) TQ 

TAG : MIMIE , ANNA , FINEY 

Hanif Idrus Segmen Menerjah




Tarikh Tamat: 30 September 2012

ain tag :

sesi perkenalan | entry bergambar

selamat pagi semua :)

arini takde nak buat apa cuma menyiapkan assgmnet and report yang tergendala untuk beberapa tempoh hari . MALAS ? bukan malas . byk sgt . OTAK oun macam nk pecah sayang . kita wat SLOW   yer barulah kerja tu perfect ! mudah difahami :)

stalk semua blogger-blogger yang menjadi follower . blog korang AWESOME ! ilikeit ! hari ini ain nak adakan sesi perkenalan diri ja :) hehee . khas untuk FOLLOWER baru ain :)


alhamdullilah FOLLOWER bertambah :) peewwit . anda awesome :)


ni lah owner this blogger ;)
korunk kenal ker dia ?
tak eh ? takpeee .
dy bukan famous pung . biasa2 jew .
nak tahu tentang dia ? KLIK SINI

yang berkenaan tentang ain ruslee :


NOTAKAKI : salam perkenalan untuk anda semua :) 

SEGMEN : Jom tingkatkan Followers Sampai Lebam


*KLIK BANNER UTK JOIN*


peserta mana yang followers naik mendadak ,
top up (RM 10 x 5 org dan RM 5 X 10 orang )
macam syiokk je !



jom join :)
buat muka comel .
hehe :)

Cinta Remaja

Cinta ketika remaja, adakah ia perlu, harus atau tidak? Terdapat pelbagai pendapat tentang hal ini namun bagi saya cinta sesama insan ketika remaja boleh dijalinkan asalkan masing-masing tahu batasan dan mengawal perasaan cinta itu.
Perasaan untuk mencintai dan dicintai memang tidak dapat dielakkan oleh semua insan terutamanya bagi remaja. Perhubungan ini seharusnya membawa kesan yang positif bagi remaja kerana mereka mempunyai pendorong untuk memberi galakan atau persaigan dalam bidang pelajaran selain daripada ibu bapa mereka yang sentiasa mendoakan kejayaan mereka.
Namun remaja haruslah mengamalkan sikap berhati-hati dan tidak melanggar batasan adat timur dan agama semasa bercinta. Mereka seharusnya mengikut perasaan remaja mereka dan sama-sama belajar untuk menjadi orang dewasa yang lebih baik.
Ramai pasangan yang melafazkan cinta, tetapi sebenarnya mereka tidak mengetahui mengapa dan Kenapa mereka bercinta. Alam percintaan sememangnya indah, bagi pasangan yang sedang asyik dilamun cinta, dunia ini ibarat mereka yang punya.
Namun begitu masih ramai yang tidak mengetahui apa itu cinta dan bagaimana mahu menjadikan ikatan cinta yang dijalin akan terus membawa ke jinjing pelamin. Kefahaman tentang konsep cinta antara lelaki dan wanita perlu diketahui serba sedikit agar hubungan cinta yang dijalin tidak membawa kepada kekecewaan.
Bagi wanita cinta adalah sejenis emosi. Kepada orang lelaki cinta adalah suatu peristiwa, suatu kejadian dan bukannya emosi. Setiap peristiwa mempunyai permulaan dan penghujung. oleh itu bagi orang lelaki sekali mereka jatuh cinta dengan wanita, maka cinta itu akan terus kekal jika tiada halangan yang menimpa.
Oleh sebab itu, lelaki apabila telah melafazkan cintanya kepada wanita, tidak kiralah melalui apa sekali pun, sama ada ikatan janji yang diucapkan sesama sendiri, ikatan tali pertunangan, mahupun melalui pernikahan, maka baginya selepas itu perkataan cinta tidak perlu disebut-sebut lagi.
Berlainan pula dengan wanita, mereka mahu sentiasa mendengar kata-kata belaian kasih dibisikan di telinga mereka walaupun seribu kali dalam sehari. Inilah yang menjadi perbezaan ketara istilah “cinta” bagi lelaki dan wanita.
#hanya pendapat ain & tambahan dari sumberII lain , comment utk menambah maklumat :) happy saturday !

SURPRISE !

asalam :)


semalam ain call kawan suruh amek kt kamsis coz ain nk wt suprise dekat dia . macamII ain bagi alasan kat dia . sayang tak boleh balik mlm ni b . esok ada kelas . tinggal sorang la apa * SEKALI BETUL TINGGAL SORANG BARU TAHU ! hahahaa . bukan selalu buat SURPRISE kan :) 

sampai uma je masuk bilik letak barangII , siapII mandi semua then tidoo . HAHAA . betapa jahatnya . 
tootott * message masuk 

" sayang kenakan abiey yer "

selamba je balas #
HAHAHAHAHA :P

dia nek geram kat ain . kol jewpp ! baru lah ain kua dari bilik .. slalu dia pekena ain . la ni . ain pekena dia . baru adilkan , padahal mak adik abah y=tahu ain nak balik .pandai juga depa berlakon utk ain , hehee

duk sembangII dgn dia , mak and abah , duk online sesama , duk tgk tv sama .then dy bukak lagu ni -->


pastu lirik semua ditukarnya .! BERDEKAH ain . hahaa . 
" tuhan jagakan dia , dia WIFE aku kan tetap milikku " 
adoii . biol dia ni kan . ain ngalan typo je kan b? dy geram p cubit . xde masa nk mainII agi !
warghh serius . oke diam jewp. dgr je dia nyanyi . hehe :)

#notakaki : semoga kebahagiaan ini berkekalan . amin .

eid with friends | entry bergambar

salam :) 

ni semasa beraya dengan kengkawan :) boleh dikatakan satu johor , hahaa .
sorry baru jumpa gambar ni . lupa save kat mana . hehee
dari pontian --> pagoh --> patah balik ke johor bharu --> pontian 
anis and rahah yang drive . balik ke Jb ain tidur je dalam kereta mengalahkan orang yg drive . 
hehee
*big boss katanyaaa
buweeeerrrk :*










terimakasih sudi beraya sama :) tahun depan beraya lagii . ehh ehh . raya tak abes lagii  laaa. nanti kita p beraya lagi . wawawaa :D


13 tanda lelaki serius dalam bercinta | tips


1. Dia ketepikan kecantikan kamu tetapi dia utamakan keikhlasan kamu.
2. Bila muncul orang ketiga , dia akan rebut balik kekasih tu tanpa membiarkannya.
3. Sms selalu tapi bila dia sibuk kamu sentiasa ada dalam fikirannya
4. Dia sentiasa mengawasi pergerakan kekasihnya kerana dia sentiasa berasa curiga.
5. Dia mudah merasa cemburu dan sensitif apabila kekasihnya tidak menumpukan sepenuh perhatian kepadanya.
6. Dia tidak akan melayan perempuan lain yang tidak ada urusan penting dengannya.
7. Lucu tapi hakikatnya begitulah apabila teman lelakimu berperangai tidak ubah seperti anak-anak kecil semata-mata untuk mendapat perhatian daripadamu. Si dia mahu bermanja dan inginkan kekasih hatinya melayannya lebih daripada orang lain yang pernah kamu sayang. Kalau dia merajuk hati, sesekali cubalah untuk memujuknya.
8. Kamu hadapi masalah dan orang pertama yang datang membantumu adalah teman lelakimu. Tandanya dia tidak mahu melihat kamu susah dan rasa bertanggungjawab untuk membantu.
9. Sekiranya teman lelakimu sentiasa bertanyakan soalan yang sama, “You masih sayang I?”, jangan anggap itu satu persoalan yang membosankan. Itu tandanya si dia tidak mahu kasih sayang kamu kepadanya menjadi luntur. Sebab itulah, kalimah tersebut sentiasa diulang-ulang agar kamu tahu betapa si dia sentiasa mahu kamu ingat diri kamu sudah dimiliki olehnya.
10. Tidak suka kamu memakai seksi kerana tidak suka kamu diperhatikan lelaki lain walaupun berlengan pendek.
11. Si dia sanggup menitiskan air mata demi kekasihnya. Bukan semua lelaki anggup menitiskan air mata hanya untuk seorang perempuan. Tidakkah kamu terharu melihat seorang lelaki yang sanggup menitiskan air mata demi kamu. Itu membuktikan cintanya begitu kuat buatmu.
12. Sentiasa menghiburkan hati kamu dikala gundah. Sentiasa bersungguh melakukan sesuatu untuk kamu.
13. Jangan kamu anggap teman lelakimu seorang yang kuat membebel Sekiranya setiap masa dia cuba memberi kamu nasihat. Ingat, nasihat bermaksud mengingati.

notakaki : kalau rasa betul ambil laa yer , have a nice day , girl :)


majlis perkahwinan abg tam and kak fairus | entry bergambar

salam :)
minggu lepas (31 ogos 2012) selama 3hari ain ikot lynn balik cheras , 
sempena perkahwinan abg dia . 
perkahwinan dilangsung di keramat , kediaman belah perempuan


 ni lah family besar lynn zakaria :) MERIAHH mak anjang (gelaran lynn ) hehee
6 dulang hantaran daripada pihak lelaki kepada pihak perempuan :)
semasa majlis pernikahan (mlm)

baby sista nampak gayanya kan ! haha . ni malam pernikahan abg tam ( 1 sept 2012 )

naqibah :)


natifah , adeq naqibah :)

ain ruslee :)

ni anak buah lynn , natrah ;) 


kami posing satt :)
ni semasa majlis persandingan ( 2 sept 2012 )

#notakaki : selamat pengantin baru :) semoga bahagia hingga ke anak cucu , hehe :)