Kekecohan Di Stadium Darul Makmur


Geram ke tidak kan bila tunggu perlawanan JDT vs PAHANG ? last - last ditunda akibat beberapa insiden ! 
Agak terkilan dengan tindakan penyokong pahang yang telah membaling objek kepada penyokong JDT dan menyebabkan kecederaan . Malahan bas penyokong JDT turun di jadikan mangsa mereka membaling objek ke arah kenderaan tersebut. Di manakah integriti penyokong Pahang sehinggakan tragedi ini terjadi ? 


Dijangkakan dan berkemungkinan Perlawanan JDT vs PAHANG akan bermain di Stadium Hang Jebat Melaka tanpa penyokong. Disebabkan tidak ada semangat perpaduan antara penyokong inilah penyebab nya.


Selain itu , Dato Seri Safian Ismail berkata Jika FAM nak denda kita akan terima dengan apa yang berlaku .
Hal ini menyebabkan rata penduduk takut untuk pergi ke stadium disebabkan aksi - aksi penyokong yang tidak bermoral . 

Hope kedua team dapat main dengan baik tanpa sorakan daripada penonton . JDT buat yang terbaik . Kita boleh menang ! LUASKANKUASAMUJOHOR :)



Hatiku Milikmu

Hati ini milik Nor Ishammudin Selamanya .. Knp dia ? Sbb dia laah . hehee . Rindu Dia . hmm . Lama juga kitaorg tak meet . Apa khbar dia disana kan ? 




Pernahkah engkau hargai
Cintaku yang sejati
Pernahkah engkau mengertikan
Diriku ini

Betapa hebatnya cintamu
Memberiku sejuta pilu
Betapa agungnya asmaramu
Membuatku terpaku

Di sisimu aku terdiam seribu bahasa
Di hatiku bergetar sejuta rasa
Namun sukar untuk aku meluahkan
Ku cinta padamu

Nafasku terhenti bila melihat dirimu
Terasa pantas degupan jantungku
Mungkinkah hatiku milikmu jua
Ku sayang padamu

Kan ku abadikan dikau
Sewaktu kenangan yang manis
Yang tak mungkin aku lupa
Untuk selamanya

Kan ku coretkan kenanganmu
Dalam sanubariku ini
Agar jadi yang terindah
Di dalam hidupku ini

Di sisimu aku terdiam seribu bahasa
Di hatiku bergetar sejuta rasa
Namun sukar untuk aku meluahkan
Ku cinta padamu

Nafasku terhenti bila melihat dirimu
Terasa pantas degupan jantungku
Mungkinkah hatiku milikmu jua
Aku sayang padamu

Bagai bahtera dilanda badai
Gelora cinta mengoncang jiwaku
Berombak mencari daratan yang damai
Oh cintaku

Di sisimu aku terdiam seribu bahasa
Di hatiku bergetar sejuta rasa
Namun sukar untuk aku meluahkan
Ku cinta padamu

Nafasku terhenti bila melihat dirimu
Terasa pantas degupan jantungku ini
Mungkinkah hatiku milikmu jua
Aku sayang padamu

Kanku coretkan kenangananmu
Dalam sanubariku ini
Agar jadi yang terindah
Di dalam hidupku ini

#Lirik lagu je . hehehe
#Good Nite .

Photoshoot Time #Hambar #Kecewa #Happy

Assalamualaikum ,

Sabtu tengahari yang lalu , ain dan kawan bergerak ke taman temerloh jaya kerana ada photoshoot weeding serta jalan-jalan suka-suka.

Lepas rehat kan diri trun hotel lepak kedai bawah tgk bola JDT vs PAHANG . Elok lah orang pahang mai joho kami mai pahang . hehehe . *kerja kan .. Nak menjerit je masa NUNEZ goalkan tapi tgk keliling semua penyokong pahang . Diam bisu juga la . *fes time tgk diam tempat orgkan . hehehe . Bila da masa tamat terus kitaorg jerit . YEahhAA JDT menang , hahaha . dyoang tgk je . :* kiss sikit :)

Habis bola kitaorang gerak ke kuantan da pergi agak kecewa apabila kami datang ke kuantan dengan perjalanan mengambil masa 2jam dari temerloh ke kuantan dengan di hadiahi suasana sana hambar dan no function . *maaf bkn mengata . Mungkin tempat to no function minggu lepas . cuma banyak budak-budak agas2 melepak . agak kurang mnyenangkan juga laa . Sedih juga tgk anak-anak muda macam itu . Haishh ..igtkan autoshow ker , audioshow ke . rupanya sekadar lepak menyemak . huahua .nak singgah Up town pung tgk ta da apa kami semua terus balik ke Hotel Jelai , Temerloh .

Sampai hotel kol 3 pagi , mandi then tido terus . * night .

Esok harinya bersiap awal sebab photoshoot pengantin make up . Naseb baik pengantin pun ada kt hotel tu senang kerja kitaorg tak perlu jalan jauh sangat . Selepas siap kami terus ke rumah pengantin di taman temerloh jaya .


Habis majlis terus photoshoot outdoor . Then da setel terus gerak KL , Mak dato perjalanan yg mengambil masa yg lama . disebabkan jammed dari sungai dua sampai lah KL .. lebuhraya karak hambar..sampai KL pusing-pusing then balik JB .. *baru sampai lepas subuh tadi . Lepak juga la . *sempat juga update . :P


1ST BIG GIVEAWAY DIARI SEDETIK LEBIH FARISHA

*
Alhamdulillah..Syukur ke hadrat ilahi kerana dengan rahmat-NYa, Farisha berjaya menganjurkan
"1st Big Giveaway Diari Sedetik Lebih Farisha"
bersempena pertengahan tahun 2013
Kejap je masa berlalu,kan?

Pencarian Sponsor telah dimulakan pada 22/04/2013 dalam entry INI. Mula-mula nak mencari sponsor, teragak2 jugak takut tiada yang sudi sponsor. Tapi alhamdulillah, sponsor semua amat baik hati dan sporting! Terima kasih yang tidak terhingga diucapkan kepada sponsor-sponsor kerana menyokong 1st Big Giveaway ini

Jadi, pada hari ni, 15/05/2013 rasmilah pembukaan Big Giveaway ^.^ 
(sambil ambil mood potong ribbon merah..hehe).. 
Audience...Please Clapping your hands! :) Clap! Clap! Clap!!

Hadiah berjumlah RM 800.00 untuk dimenangi!! 
50 pemenang utama di cari!

Para peserta dikehendaki JUJUR ketika melakukan tugasan yang diberi. Semua tugasan adalah WAJIB sebab Hadiah yang akan diberi adalah berbaloi dengan usaha korang menyiapkan tugasan
(Seandainya korang menang Hadiah GA dari Sponsor yang terlibat dan didapati korang tak follow Blog/ like Facebook /add friend Facebook sponsor tersebut, automatik hadiah akan terbatal dan digantikan dengan pemenang baru)

Antara syarat-syarat penyertaan :-
1) Mempunyai blog dan Warganegara Malaysia.
2) Tinggal di Malaysia
3) Follow blog ini (untuk mengetahui update terkini GA)
4) Follow, Add Friend dan like sponsor.
5) Paling Wajib - Copy coding yang telah disediakan dan pastekan di ruangan HTML.
6) Letakkan URL entri di ruangan komen di bawah.

[1. klik pada Html 2. paste coding entry 3. tekan compose . 4 klik publish]  


Follow Blog Sponsor


WEEWEENNIE (follow guna Button, bukan Widget) 


Like Fan Page Sponsor





 Add Friend Facebook Sponsor


BEUTSKIN ESSENCE DATYN MIA 
NATURACTOR COLLECTIONS 
CAPTURE BOOTH 
MAKAN COKELAT ZAI 
NATURACTOR COSMETICS 
(**tambahan - sila like & share mana2 gambar produk dalam album sponsor Naturactor ini**)
MAKAN COKELAT ZAI 
NUR IZZUREEN 
SITI NOR AMIERA 

Klik Iklan Sponsor 
 (tunggu sehingga habis loading)


http://bit.ly/14ZrpY1
 http://bit.ly/ZP9QVX
http://my.sharings.cc/syaika/share/SmoothManageable/
http://my.sharings.cc/syaika/share/LibresseShineOn

Follow Twitter 



Hadiah-Hadiah Terhebat


Top Referral x 1

 1) Produk SNE (Excel Tea) bernilai RM75 + 1 hamper cenderahati bernilai RM20 + 1 keahlian percuma SNE
+
2) Jam Dinding Limited Edition (Customized) bernilai RM 25 + Percuma Baucer RM50 bagi pembelian Kad Kahwin
+
3) 2 pcs Book Mark Limited Edition Bear Comel


 Hadiah Cabutan Random.org


Vital Energy Q10 Lotion (Toner) + Compressed Mask bernilai RM 85 x 1 pemenang
Vital Energy Whitening Lotion (Toner) bernilai RM 80 x 1 pemenang
Serbuk Cheeze bernilai RM 75 x 1 pemenang
Set Kecantikan 3 In 1 Nour Ain bernilai RM 52 x 1 pemenang
Shawl Half Moon Sakura bernilai RM 45 x 1 pemenang
Mini Fondue Porselin bernilai RM 45 x 1 pemenang
Adjustable Slimming Belt bernilai RM 40 x 1 pemenang
Wangian Kasturi Puteh Syifa bernilai RM 35.90 x 1 pemenang
 Kain Pasang Cotton bernilai RM 30 x 1 pemenang
Jam Dinding Limited Edition (Customized) bernilai RM 25 x 4 pemenang
Chocolate Love Box bernilai Rm 25 x 1 pemenang
Shisheido Black Mask 5 pcs bernilai RM 18 x 1 pemenang
Top Up RM 10 x 4 pemenang
Top Up RM 5 x 3 pemenang
2 pcs Book Mark Limited Edition Bear Comel x 11 pemenang 
Baucer Anis Felt Craft 10% x 3 pemenang
Header Blog x 5 pemenang



Hadiah Saguhati Random.org

Review Blog x 8 pemenang

KLIK GAMBAR UNTUK LIHAT HADIAH

Rajin-rajin la korang promote GA ni ye sebab Farisha nak cari banyak pemenang!!
Di samping tu, korang berpeluang menang hadiah Top Referral bernilai RM 170!!

**Sepanjang 1st Big Giveaway ini dijalankan, akan terdapat promosi + hadiah percuma yang akan diberikan kepada pengomen yang bertuah oleh Para Sponsor! Nak tahu entry yang mana?
Tunggu! *-*

Tarikh Tamat  : 15/06/2013, jam 12 tengah malam
Pemenang akan di umumkan pada 18/06/2013

Sekian Terima Kasih 

 
*

Pembunuh Sosilawati dihukum gantung

SHAH ALAM: Mahkamah Tinggi di sini pada Khamis mendapati bekas peguam N. Pathmanabhan dan tiga pekerja ladangnya bersalah membunuh jutawan kosmetik Datuk Sosilawati Lawiya dan tiga individu lain tiga tahun lepas, dan dijatuhi hukuman gantung sampai mati.

Hakim Datuk Akhtar Tahir memutuskan sedemikian selepas berpuas hati bahawa pihak pembelaan gagal menimbulkan keraguan munasabah terhadap kes pendakwaan.

Pathmanabhan serta tiga pekerja ladang iaitu T. Thilaiyalagan, R. Matan dan R. Kathavarayan didakwa membunuh Sosilawati, 47, pegawai bank Noorhisham Mohamad, 38, peguam Ahmad Kamil Abdul Karim, 32, dan pemandu Sosilawati, Kamaruddin Shamsuddin, 44.

Pathmanabhan, 43, Thilaiyalagan, 21, Matan, 22, dan Kathavarayan, 33, didakwa melakukan perbuatan itu di Lot 2001, Jalan Tanjong Layang, Tanjung Sepat di Banting antara pukul 8.30 malam dan 9.45 malam pada 30 Ogos 2010.




Mereka didakwa mengikut Seksyen 302 Kanun Keseksaan dan dibaca bersama Seksyen 34 Kanun sama yang memperuntukkan hukuman mati mandatori, jika sabit kesalahan.

Barisan pendakwaan diwakili Timbalan Pendakwa Raya Ishak Mohd Yusoff, Saiful Edris Zainuddin dan Idham Abd Ghani sementara Pathmanabhan diwakili peguam Manjeet Singh Dhillon dan Pushpa Ratnam, Thilaiyalagan diwakili Gurbachan Singh, Matan diwakili peguam Amer Hamzah Arshad manakala Kathavarayan diwakili peguam Hasshahari Johari Mawi. - BERNAMA

Special Giveaway by Syazlia & Diana




Kak ain tak kisah hadiah apa ..
kot la dapat long necklace by Miss Firaa and tudung ready made by Pemborong oke jugak :D 
ngeee . 



Segment Follow Mollow Dan Menang

KLIK BANNER UTK JOIN

ada 575 Follower jep :)

"Give away by aqma Craft"

Saya suka handmade craft kerana tak semua orang kreatif dan dengannya ada orang krestif membuat handmade craft ia merupakan hasil kerja yang tak ternilai.

tag 

Segmen: Jom Blogwalking bersama Cik Bintang


Saya Demam Lagi

Hanya menaip dalam keadaan baring sambil stalker blogger lain . Itu je mampu setakat ini ..



Demam Lagi ! Baru baik demam beberapa minggu lepas ni demam lagi .. Baru 2 hari kena tinggal demam teruk . haihai . ain ain . kuat sikit semangat tu ..

Bila da terbaring ingat saat manis org jaga ..

Dilap ,
Diurut ,
Disuap,

Sekarang sakit sendiri tanggung sendiri .. Waiting kak sya masak ..... bye

p/s moga cepat sembuh to diri sendiri 

Mini GiveAway By Nabila


"Duo Big Giveaway!



"Duo Big Giveaway!
Due Date 8 Jun 2012
Click Banner!

Big Thanks To :
Nabila Medan, Shafawi, Mizna Online Shop, Zuwairish Shophouse Page, Easy Boutique, Fizgraphic, Faizah Wahab, Norbai'ah, Addin Aisyah, Mahirah, Dyba, Salamah Qalish

Cotton On You

Terimakasih kepada owner cotton on you menawarkan kain ela yang sgt sesuai dipakai oleh sesiapa sahaja.




baju kurung pahang 


ouh ! sangat selesai memakainya .... sejuk je pakai walaupun sebenarnya dalam keadaan panas ... tak rasa rimas .

credit to Cotton On You

Cara Menenangkan Hati

Betapa mahalnya harga ketenangan jiwa. Banyak yang mengorbankan apa saja untuk mendapatkannya. Namun, tak sedikit juga yang keliru. Lihat saja apabila seseorang ingin mendapatkan ketenangan jiwa, sanggup menghabiskan waktu berjam-jam untuk berhibur sambil minum minuman keras. Tak sedikit yang menghabiskan uang jutaan untuk mendapatkan pil penenang. Sementara, ketenangan yang diperoleh hanya sebentar saja. Akibatnya bukan ketenangan jiwa yang didapat tapi kerusakan dan kehancuran yang diterima.

Kehidupan sehari hari dengan berbagai macam masalah, bisa menyebabkan seseorang menjadi stress, risau, bimbang, gangguan emosi dan kemurungan. Kehidupan yang keras, dan tuntutan biaya hidup yang terus meningkat, kebutuhan yang tidak terpenuhi, dapat membuat jiwa tidak tenang dan tertekan.

Sahabat yang dimuliakan,
Hakikat sebenarnya, tak ada seorang pun bisa terlepas dari masalah kehidupan. Itulah sunatullah yang berlaku di dunia. Kekayaan, pangkat dan kedudukan takkan mampu menghalanginya.

Namun, Islam memberikan penyelesaian terhadap tekanan hidup itu agar jiwa menjadi tenang. Tak ada istilah stress atau kecewa bagi seorang Mukmin. Berikut adalah langkah-langkah yang bisa dilakukan untuk mendapat ketenangan jiwa:

1. Membaca dan mendengarkan kitab suci Al-Qur'an.
Suatu ketika seseorang datang kepada Ibnu Mas’ud, salah seorang sahabat utama Rasulullah s.a.w.. Ia mengeluh, “Wahai Ibnu Mas’ud, nasehatilah aku dan berilah obat bagi jiwaku yang gelisah ini. Hari-hariku penuh dengan perasaan tak tenteram, jiwaku gelisah, dan fikiranku kusut. Makan tak enak, tidur pun tak lena," kata orang tersebut.

Ibnu Mas’ud menjawab, ”Kalau penyakit itu yang menimpamu, maka bawalah hatimu mengunjungi tiga tempat :
Pertama, tempat orang membaca al-Quran. Engkau baca al-Quran atau engkau dengar baik-baik orang yang membacanya.
Kedua, engkau pergi ke majlis ilmu yang mengingatkan hatimu kepada Allah.
Ketiga, engkau cari waktu dan tempat yang sunyi, di sana engkau berkhalwat mengabdikan diri kepada Allah.

Nasihat sahabat Nabi itu segera dilaksanakan orang tersebut. Sesampainya di rumah, segera ia berwudhu kemudian diambilnya al-Qur'an dan dibacanya dengan khusyuk. Selesai membaca, ia segera dapati hatinya memperoleh ketenteraman, dan jiwanya pun tenang. Fikirannya segar kembali, hidupnya terasa menyenagkan kembali. Padahal, ia baru melaksanakan satu dari tiga nasihat yang disampaikan sahabat Rasulullah shallallahu 'alaihi wasallam tersebut.

2. Menyayangi orang miskin.
Rasulullah shallallahu alaihi wasallam memerintahkan kepada Muslim yang punya kelebihan harta untuk memberikan perhatian kepada orang miskin. Ternyata, sikap dermawan itu dapat mendatangkan ketenangan jiwa. Mengapa? Dalam sebuah hadits dijelaskan bahwa para Malaikat selalu mendoakan orang-orang dermawan:

Rasulullah s.a.w bersabda :“Setiap pagi hari dua Malaikat senantiasa mendampingi setiap orang. Salah satunya mengucapkan do'a: ' Ya Allah! Berikanlah balasan kepada orang yang bersedekah. Dan Malaikat yang kedua pun berdo'a :' Ya Allah! Berikanlah kepada orang yang kikir itu kebinasaan."

Dari hadis tersebut dapat disimpulkan bahwa orang yang dermawan itu memperoleh dua balasan. Pertama, ia mendapatkan ganjaran atas apa yang diberikannya kepada orang lain. Kedua, mendapatkan limpahan ketenangan jiwa dan belas kasihan dari Allah s.w.t.

3. Melihat orang yang di bawah, jangan lihat orang di atas.
Ketenangan jiwa akan diperoleh jika kita senantiasa bersyukur atas segala pemberian Allah subhanau wata'ala, meskipun nampak sedikit. Rasa syukur itu akan muncul bila kita senantiasa melihat orang-orang yang lebih rendah taraf kehidupannya dari kita, baik dalam segi harta kekayaan, kesehatan, paras, pekerjaan dan pendidikannya. Betapa banyak di dunia ini orang yang kurang bernasib baik. Rasa syukur itu selain mendatangkan ketenangan jiwa, juga akan mendapat ganjaran dari Allah subhanahu wata'ala.

Rasulullah s.a.w. bersabda :
"Siapa yang tidak bersyukur dengan pemberian yang sedikit, dia juga tidak akan bersyukur dengan pemberian yang banyak. Siapa yang tidak mensyukuri manusia, berarti dia juga tidak mensyukuri Allah. Menyebut-nyebut nikmat Allah adalah tanda syukur, dan mengabaikannya adalah kufur. Berjamaah itu dirahmati, sedangkan berpecah belah itu mengundang azab."
(Hadis Riwayat Ahmad dalam Musnad Ahmad)

4. Menjaga hubungan silaturahim.
Manusia adalah makhluk ciptaan Allah yang memerlukan interaksi sesama manusia, untuk saling membantu sesama mereka. Berbagai keperluan hidup tak mungkin dipenuhi tanpa bantuan orang lain. Oleh karena itu, di dalam hadits Rasulullah shallallahu 'alaihi wasallam memerintahkan untuk tetap menjalin hubungan silaturahim, sekalipun terhadap orang yang melakukan permusuhan.

Rasulullah shallallahu 'alaihi wasallam juga pernah bersabda bahwa silaturahmi dapat memanjangkan umur dan memurahkan rezeki . Hubungan yang baik di dalam keluarga, maupun dengan jiran tetangga akan mendatangkan ketenangan, kedamaian dan kemesraan. Hubungan yang baik itu juga akan menyelesaikan berbagai masalah yang dihadapi oleh masyarakat.
Rasulullah shallallahu 'alaihi wasallam bersabda "Barang siapa menjamin untukku satu perkara, aku jamin untuknya empat perkara. Hendaklah dia bersilaturahim (menjalinkan hubungan baik) niscaya keluarganya akan mencintainya, diperluas baginya rezeki, ditambah umurnya dan Allah subhanahu wata 'ala. memasukkan ke dalam Syurga."(Hadis Riwayat Ar-Rabii)

5. Banyak mengucapkan kalimah "la hawla wa la quwwata illa billah." dan berzikir kepada Allah.
Sumber ketenangan jiwa yang hakiki adalah dari Allah subhanahu wata'ala. Oleh karena itu hendaklah kita selalu menghubungkan hati dengan Allah dalam semua keadaan, baik dalam keadaan senang maupun susah. Perbanyaklah berzikir dan membaca kalimah-kalimah Allah. Hubungan yang kuat dengan Allah subhanahu wata'ala akan membuat jiwa seseorang menjadi kuat, tak mudah diganggu oleh siapa pun, apabila hati sentiasa mengingat Allah maka syaitan laknatullah tidak akan dapat mempengaruhi hati dan fikiran kita.

6. Mengatakan kebenaran walaupun pahit didengar.
Hidup ini harus dijaga agar senantiasa berada di atas jalan kebenaran. Kebenaran harus diperjuangan. Pelanggaran terhadap kebenaran akan mendatangkan kegelisahan. Ketenangan jiwa akan terbina apabila kita tidak melanggar nilai-nilai kebenaran. Sebaliknya, pelanggaran terhadap kebenaran akan berpengaruh terhadap ketenangan jiwa. Lihat saja orang-orang kerap berbuat maksiat, kehidupannya dipengaruhi kegelisahan.

7. Sentiasa berlapang dada terhadap kecaman orang lain asalkan yang kita lakukan benar-benar karena Allah.
Salah satu faktor yang membuat jiwa seseorang tidak tenang adalah karena selalu mengambil perhatian kecaman orang lain terhadap dirinya. Sedangkan seseorang akan memiliki pendirian yang kuat jika berpegang kepada prinsip-prinsip yang datang dari Allah subhanahu wata'ala yaitu Islam sebagai cara hidup.

8. Tidak meminta-minta kepada orang lain.
"Tangan di atas (memberi) lebih mulia dari tangan di bawah" adalah hadist Rasulullah shallahu 'alaihu wasallam yang memotivasi setiap mukmin untuk hidup berdikari. Tidak bergantung dan meminta-minta kepada orang lain, karena jiwanya akan kuat dan sikapnya lebih berani dalam menghadapi kehidupan. Sebaliknya, orang yang selalu meminta-minta menggambarkan jiwa yang lemah. Hal ini tentu membuat jiwanya tidak tenang.

9. Menjauhkan diri dari berhutang.
Dalam sebuah hadits Rasulullah shallallahu 'alaihi wasallam dengan tegas mengatakan“Janganlah engkau jadikan dirimu ketakutan setelah merasakan keamanan!” (Para sahabat) bertanya: " Bagaimana bisa terjadi seperti itu!" Sabdanya :" Karena hutang.”

Begitulah kenyataanya. Orang yang berhutang akan senantiasa bimbang dan risau, karena ia akan didatangi oleh orang yang menghutanginya. Inilah salah satu faktor yang membuat banyak orang mengalami tekanan jiwa. Rasulullah shallallahu 'alaihi wasallam juga mengatakan dalam sebuah haditsnya : “Hendaklah kamu jauhi hutang, kerena hutang itu menjadi beban fikiran di malam hari dan rasa rendah diri di siang hari."

10. Selalu berfikiran positif.
Mengapa seseorang mudah stress dan jiwa tak tenang? Salah satu faktornya kerena ia selalu berfikiran negatif. Selalu mencela dan menyesali kekurangan diri. Padahal, setiap kita diberikan oleh Allah berbagai kelebihan. Ubahlah fikiran negatif itu menjadi positif. Ubahlah perasaan keluh kesah yang membuat muka berkerut, lemah badan dan kecewa, dengan ucapan yang mengembirakan. Ucapan yang mengembirakan akan membuat kita mudah tersenyum, jiwa menjadi lebih bersemangat. Bukankah di balik kesulitan dan kegagalan ada hikmah yang bisa jadi pelajaran? Dan bukankah dibalik kesulitan ada kemudahan?.

Sumber dari orang yg berpengalaman.

Selamat Hari Guru

Assalamualaikum ,

Saya nak Ucapkan Selamat Hari Guru kepada guru di skks , smkdmys serta pensyarah di politeknik yang telah mendidik saya sehingga saya berjaya ...
Tak lupa juga selamat hari guru kepada mak ngah (mengajar di smk kukup) , mak lang (mengajar di sk iskandar) dan atuk ( dah bersara dulu mengajar di sdaha )

Jika Hari Ini Seorang Perdana Menteri Berkuasa,
Jika Hari Ini Seorang Raja Bertakhta,
Jika Hari Ini Seorang Ulama Yang Mulia,
Jika Hari Ini Seorang Peguam Menang Berbicara,
Jika Hari Ini Seorang Penulis Terkemuka,
Jika Hari Ini Sesiapa Sahaja Jadi Dewasa,
Sejarahnya Dimulakan Oleh Seorang Guru Biasa,
Dengan Lemah Lembutya Sabarnya Mengajar Menulis Membaca.

Akhir Sekali ,


KUCINGHITAM:GIVAWAY




Ain Followers ke 64 dan orang ke - 18 yang like.

Mesty nak JOIN ? Klik Banner.

TARIKH TAMAT 1 JUN 
lama jugak tuu ! JOMJOIN




Bila Jari Berhenti Menaip

Baru-baru ini terbaca entri mengenai Segmen BERHENTI BERBLOG ! Semestinya Segmen ni dituju khas kepada orang yang berblog tapi tak nak aktifkan diri lebih baik blah.


Disaat Berfikiran Positif :
1.Berkemungkinan dia terlampau sibuk sampaikan nak mengadap lappy tiada masa.
2.Mungkin dia tiada idea kot.
3.Lappy Rosak (ayat tak logik cc kan ada) hehehee
4.Blog kurang menarik dan tak tahu nak menarik kan camne lagi

Disaat Berfikiran Negatif.
1.Da follow dia pastu takde feedback terus. (nak hot lettue)
2.Orang mcm ni menyusahkan betul lah . Mula-mula beriye last-last kondem. Bangang toi ( panas hati )
3.Delete terus senang buang dia dari blog.
4.Kalau aku update entri macam ni hope dia terasa dan mula bergiat. (hehe)

Mana satu kah anda ? saya mungkin dua-dua. :) #motivasi diri.

Kita berblogger ini sebenarnya utk apa ? Berbalik pada misi utama lah cerita dia.HAHA.
Saya berblogger adalah untuk berkongsi cerita mengenai perjalanan hidup saya serta tempat-tempat menarik yang telah saya lawati. Selain itu , saya turut kongsi serba sedikit mengenai tips kehidupan, photoshot serta perjalanan seorang pelajar. Dan selain-selain nya ... time saya bersama kengkawan. Dengan cara ini mungkin saya akan mengingati kenangan disaat bersama mereka. Manusia macam kita ini bukan boleh ingat semua benda. Betul tak ? Sedangkan Bufday Mak Ayah pun Lupa apalagi yang lain ! Tak salah rasanya berkongsi dengan kengkawan mengenai perjalanan life saya. Di Samping itu, dapat merapatkan lagi hubungan persahabatan dengan adanya cerita berlainan. #ayatBMkauLONG!

Dan Awak ? utk apa ? FAMOUS ? NAK FOLLOWER RAMAI ? NAK ORG TAHU SIAPA AWAK ?
Fikir dan Fikir.

#taipanjiwa.

Macam - Macam Masalah

Asalam .

Hari fes dan mlm pertama kat perlis dah mcm2 berlaku . Tak ley tido . Tangan lenguh . Kaki Sakit . argghh ! Asal balik perlis je jadi cmni sampai suruh mak tunggu sampai abes presentation baru balik JB .

Naseb baik ada mak dan abah mmg memahami apa yang ain alami . So mlm ni depa tunggu lagi kt hotel tu sampai ain abes dan selesai presentation. Tapi klu esok tak setel juga tapela mak balik dulu , ain balik kemudian. Hakikatnya makin parah la aku =='

Dan harini juga penat naik trun tangga . warghh ! Dah lama tak exercise naik tangga selalu Jogging jewp. Penat juga menyelesaikan report yang entah berapa kali print . Melayang duit . Duit ku Melayang .

Cepat lah Abis ! TENSION sgt dah ni duk kt sini . aduiii .

Terkejar sana Terkejar sini . STRESS betul ..

Apapun tak sabar nak balik JB . Tak sabar nak tunggu ini semua selesai . Bye.

#hatilara.