Lelaki Mula Bosan ?

Assalamualaikum ..

tetiba ain nk wt entry ni enta kenapa . Mungkin sebab ain tgk kawan2 ain ada masalah dalam cinta. Sampai nk tutup phone bagai . Kesian . ehhh . kesian kat org diri sendiri pun sama sebenarnya . HAHAH . tapi tak ada laki tak mati lah .still boleh bernafas.
Kalau pasal ain sebenarnya da lama redha . sebab sebelum ni pernah terjadi . benda yg sama juga happen . so ain mungkin boleh hadapi . tapi korang ... Jom kita teruskan entry kita .


1. Tiada masa walaupun sedetik (sedangakn tak sibuk mana pun, cuti pun haram nak call or msg)


sebelum dapat awek tu,tackle bukan kemain sms tak henti-henti,chat..sampai korunk akan cakap rimas mamat nie.normal lah perempuan ni mudah jatuh cinta bila ada lelaki yang bagi perhatian sikit lama kelamaan korang pun xcept cinta dia.after dia dah dapat and korang dah stat sayang dia.Dia mula jarang mesej korang if dia bz pun dia tak nak bagi tau korunk.kadang2 kita tertunggu mesej dia .i know aku pun perempuan wei~

p/s: lelaki kalau dia sayangkan perempuan tu dia akan luangkan masa even sekejap .

2. Apa korang cerita pasal korang dah minat nak tawu


DULU kemain semua pasal korang dia nak korek kini hanya tinggal kenangan~
korang ibarat bercakap dengan tunggul ,korang cakap blablabla...panjang nak mampus.dia''O''
Sampai korang rasa sampai fedap and decide nak putus tapi korang tak sanggup sebab korang sayang dia but dia tak penah care pun apa korang rasa.so korunk terus bercakap-cakap dengan harapan dia akan berubah.hurt ur self. means dia tak bagi respon lasung.

p/s: kalau dia care sal korang atau dia tak boleh bagi respon dia akan infom korang dia bz sikit.so korang kena faham if dia respon pendek2.

3. Mengelak pasal kahwin

orang bila dah bosan dengan kita.kalau cakap sal kahwin pun dah tak berminat.Dia akan jawab you lambat lagi lah nak cakap pasal kahwin.Tapi dulu bukan main cakap bab kahwin dia lah SANG JUARA kalau cakap bab kahwin wah wah..sekarang nie macam-macam alasan.Kadang-kadang kita kaum hawa nie bukan nak ajak dia kahwin esok pun juz PLANNING..

dulu
sayang t kita kahwin anak saya nak 300 orang
rumah kita mesti bunglow
nati kahwen kita pi honeymoon ke bulan
kita amek orang gaji sbb i tak nak tangan u kasar wat keja rumah..bla bla..

sekarangTakda soalan lain nak TANYA?
i duit tak da
mak ayah u tu belum tentu suka i
pening lah...

p/s: dulu bukan kemain sekarang asyik kena marah je bila tanya ..LELAKI kitaorang bukan ajak kahwin esok k.


4. Susah Nak cakap SAYANG sayang dah....

bila korang cakap sayang dia.respon dia ''k'' atau tiada respon ..atau tak da respon.haaa tu aku tak tau apa kes dah.korang kena makesure sendiri lah hal tu...
atau dulu dia panggil korang sayang sekarang panggil nama pastu dia mesej korang dia panggil salah nama..tu dah parah ...haaa awek mana lak tuuu .
kalau dia memang dari dulu tak panggil korang sayang-sayang tak pelah tapi kalau dulu dia lain sekarang dia nak ubah mmg lain macam la...


5. Macam korang Tak wujud

Dia buat korang tak wujud walaupun korang dengan dia.dia still usha awek lain,puji awek lain buat korang sakit hati.kalau lelaki macam nie nak mengedik depan mata korang cadangan aku korang tinggal ja.dia tak layak jadi ayah untuk anak-anak korang sebab asyik usha perempuan lain t dia madukan korang merana sudaaa~


6. Pentingkan kawan tahap MELAMPAU...

Dia tak da masa untuk korang walaupun sekejap.tapi dengan kawan-kawan dia perghhhh apa pon bole.
kadang-kadang sampai korang terpaksa laluinya semua sendiri and rasa diri tak wujud.
tapi dia tak pedulikan korang juz habiskan masa dengan kawan-kawan dia.bila korang mintak tolong dia bagi banyak alasan tapi kalau kawan2 dia tak payah mintak tolong dia angkat tangan nak tolong.tapi kalau lelaki korang tak jeluz sangat ...TAPI kalau perempuan tak senang duduk dibuatnya kan...

7. Terlalu banyak alasan



bila dah bosan alasan apa pun bole rasa kalau suruh list satu juta alasan pun dia boleh buat....

kepada lelaki:

kalau anda dah rasa bosan tak nak kad perempuan tu cakap awal-awal supaya dia bleh cari lelaki yang nak siyes dengan dia.korang nak keep sakitkan aty dia mainkan dia wat apa.so kalau korang tak nak cakap terus terang.ingat jangan suka main perasaan orang nanti akan kena balik.

kepada perempuan:
kalau dah jadi macam nie korang kalau sayang korang bertahanlah..kalau rasa dah tak tahan terus terang apa korang rasa k.

Kita ni sekejap tawar hati . lelaki mahupun perempuan hargai satu sama lain . byeee.