Tutorial#1 : Letak SCM Music Player

Assalamualaikum,

Now ain nak ajar pula camna nak membunyikan blog korang tu . sunyi je kann takda lagu ..

1. Pergi ke http://scmplayer.net/
2. Choose la warna music yang berkenan macam kat bawah ni


 3. Bila da choose warna , pergi ke Edit Playlist untuk letak lagu yang korang suka . tak tahu nak dapat url lagu ? korang pergi youtube. search lagu yang korang minat lepas korang copy url macam contoh kat bawah
*yang ain warnakan dengan warna merah



4. Lepas copy korang paste kan dekat SONG URL lepas letaklah nama lagu tersebut. Boleh je letak lagu banyak . ada 9 kuota kosong lagi ..


5. Dah siap letak lagu , pergi ke Configure Setting .Korang setting la ikut ke kesukaan korang.


6. Dah siap setting . klik DONE . copy dan paste kan di html.


7. Save ! Selamat mencuba .

Thank you for reading. Salam.