Giveaway 2014 Mialiana.com




Giveaway 2014 Mialiana.com bermula pada jam 8.30 pagi 20 September 2014 hingga 11.59 malam 30 September 2014. Menawarkan hadiah yang bernilai RM1,495.80 untuk dimenangi. Senarai hadiah ada di SINI.

Semua blogger dijemput join untuk menyertai Giveaway ini.

Syarat-syaratnya :

1. Wajib Follow Blog Sponsor
MiaLiana
Aynora
SewaKeretaSabah
ProvideNetwork
TengkuButang
IeyzartdSyahieyr
FuzaMusa
YatiAdam
ZafirahZarrae
Cekelatmanih
DayangDeno
EngkuMuzahadin
PetakBunga
AinimRashihah
KaryaMahirah
Azhafizah
Zaidalifah
FatihahFazlin
FatinFarhanah
NiaEmkay
SyiraLokman



2. Wajib Like Fanpage Sponsor

























3. Buat entri bertajuk Giveaway 2014 Mialiana.com

4. Copy coding yang telah disediakan dan paste kan ke dalam ruangan HTML dan Publish entri.

5. Tinggalkan URL entri anda ke dalam ruangan komen INI


40 pemenang bertuah akan dipilih melalui random.org dan keputusan pemenang akan diumumkan pada 10 Oktober 2014.



Good luck!



klik pada banner untuk join....

LIEBSTER AWARD #1


assalamualaikum ..

Terima kasih kepada ishak hasimi yg mencalonkan ain ..
ain cuba jawab mana yg mampu .. hahaha
first join benda ni .. so xberapa nk perfect gtu ... 


7 perkara menarik tentang diri anda
  1. Seorang yg periang
  2. Sangat komitmen pd tugas yg diberikan
  3. Dah mula suka kucing *siap nk belik kucen lg . hahaa . 
  4. Suka shopping dgn beriadah
  5. Kecik Comey ja *tarikan org suka kawan sbb comel . hahaa
  6. Tak suka org yg byk beri alasan
  7. Tabiat melatah suka sebut "mati" . hahahaa
Artis yang anda minat ?
byk sgt , just take one je Erra Fazira

Jenama smartphone yang anda suka ?
Apple tapi dsbbkn ramai pki samsung terpakai samsung. *nyesal plak ,hahaha

Jenis Blogger yang anda benci ?
tak suka nk benci orang tp satu tak suka satu blogger ne suka ckp blkg . Annoying okeh !

Lagu melayu yang paling diminati?
lagu maw gn ac mizal ...Al-haq besh !

Filem melayu yang paling diminati?
bukit kepong .. *tempat ain kena H1N1 .. haha . tp cerita dy mmg mengguris hati ..

Adakah anda peminat KPOP ?
kurang sket ..

Tempat paling aman bagi anda ?
Rumah ku syurga ku . hehehee

Cita-cita anda yang telah tercapai?
menjadi consultant financial
buka satu perniagaan atas nama sendiri
Alhamdullilah dgn izinNya ..

Makanan kegemaran ?
semua bdal tapi alergic seafood .. kdg2 bedal je pasal sedap kn . sakit pun xfk . hahaha

Jika anda blogger paling berpengaruh di dunia apa yang anda lakukan ?
Jika saya seorang blogger berpengaruh sy akan open one office khas utk blogger . Kiranya the bos of company to sy laa . Blogger ni jgk ada kerja masing2 .. why not i build one agency utk kumpulkan mereka.. blogger berbayar ... ! for sure .. hheee

da selesai jawab pertanyaan ishak hasimi dan sy pula



SYARAT LIEBSTER AWARD


Mention nama blogger yang mencalonkan anda
jawab 11 soalan yang ditanya
letak 11 nama blogger yang dicalonkan
buat 11 soalan untuk dijawab oleh blogger yang dicalonkan
pastikan blogger yang dicalonkan tahu mereka tercalon


Blogger tercalon

  1. http://fifa3290.blogspot.com/
  2. http://kupukupukecik.blogspot.com/
  3. http://glamorousbybellaluna.blogspot.com/
  4. http://www.duniashida.com/
  5. http://www.mamaniza.com/
  6. http://noorhazira.blogspot.com/
  7. http://vanilacoklatpeace.blogspot.com/
  8. http://www.jiakreatifelt.com/
  9. http://www.akidazami.com/
  10. http://www.kiflimally.com/
  11. http://engkumuzahadin.blogspot.com/


11 soalan wajib dijawab
  1. 5 perkara tentang diri anda? 
  2. Anda ada simpanan wang masa hadapan ? 
  3. Kenapa pentingnya simpanan wang?
  4. Apakah perancangan anda 5 tahun akan datang dengan menggunakan wang simpanan yg sedia ada? 
  5. Blogger yg ada minati? 
  6. Negara yg paling diminati utk bercuti? 
  7. Impian yg dah tercapai? 
  8. Impian yg belum tercapai? 
  9. Sebab anda berblog? 
  10. Apa pendapat anda tentang blogger yg sekejap ada dan takde nak remove ke dia? 
  11. Kalau ada 1million apa yg ada akan lakukan?

R&F Tanjung Puteri, Johor

Morning...

Korang pernah dgr place ne? Majoriti penduduk JB mesty tau punya . R&F ni mesty tgh bersaeng dgn country garden .. Boleh dikatakan menarik laaa . sesuai utk bakal pengantin yg nk kan pic menarik mai la tg.puteri . View ohesemm tau !

Sbnrnya ain bawu tau place ne. hehehe . semalamnya beriye ajak kwn nanak sgt p sini. Tak kira nk p jgk . padahal sama ja view dy gn country garden .. cuma R&F ni kecik sikit dr country garden ... ngeee

mesty ta tau country garden tu kan ? search je kt tenet mesty ada punya. Serba canggih katakan .. Sapa2 nk mai joho nk p amek gmbr ka .. bley je contact ain . hehehehe ... nte ain bawa jln sana ehh .. cehh !

sedikit info mengenai R&F tanjung puteri

R&F Tanjung Puteri dibangunkan di kawasan seluas kira-kira 46.4 hektar, akan meliputi pembangunan hotel bertaraf lima bintang, menara pejabat kelas A, pusat beli-belah dan pembangunan pangsapuri mewah.

Fasa pertama projek itu yang dijangka dimulakan akhir bulan ini hingga 2017, antara lain membabitkan pembinaan 15 blok pangsapuri dengan 3,000 unit kediaman.
Sultan Johor, Sultan Ibrahim Iskandar, bertitah projek itu yang membabitkan pelaburan besar menyediakan peluang pekerjaan dan perniagaan kepada rakyat Johor, sekali gus meningkatkan ekonomi negeri itu untuk jangka panjang.

"Saya mengucapkan tahniah kerana satu lagi projek pembangunan mega dimulakan di Johor dan terima kasih kepada R&F kerana memberi keyakinan tinggi kepada potensi Johor dengan memilih Johor Bahru sebagai lokasi pelaburan pertamanya di luar China.

"Saya yakin pelaburan ini akan mencapai kejayaan dan mengharapkan R&F akan melabur dengan lebih banyak lagi. Saya yakin kerajaan negeri juga akan memberi kerjasama sepenuhnya menjayakan projek ini.

"Dengan keupayaan dan reputasi syarikat ini membina banyak projek berkualiti tinggi di China, saya percaya pembangunan di Tanjung Puteri akan menjadi projek contoh dan mengubah landskap Johor Bahru kepada taraf antarabangsa," titah baginda pada perasmian majlis pecah tanah projek R&F Tanjung Puteri di sini, hari ini.
Daulat tuanku !

Nah meh kta sharing sket view kt stu ... org yg gojes sila abaikan . hahahaha ... muaahhhmuahh

haii...
nama sy ainruslee
tinggi sy 151 jaa . hahahaa
berat sy 40 jaaa..
kecik gilorrrr 




ni view kt tmpt istirehat . kami punya oke. hahaa


jauh berangan . memikirkan projek 10 juta . 
hahahaa



view di pantai buatan ... 
muka sy abaikan .. bajettt . 


view d pantai.. pondok rest bg nak tenangkan jiwang .. lgpun mengadap singapore..
silap haribulan singapore selangkah kaki ja kami pergi.. ngeee




cantik tak ? muslimah gtuu



rasa cm nk tdoq jaaa ,,plesinggg..


saja nk tunjuk gg arnab aku



view hadapan gallery ..
please keep on the grass.
jgn igt korang bley pjak .
preet prett . wisel je bunyi . hahaa
jln atas ja 









annoying lg muka haku .. naseb laaa ...





byk sgt dah pic ... xlarat komeee . nk upload .. tunjuk sikit jela ehhh ...
nte sapa nk mai gtau jaaa . ain bawa ... habaq tau !!!!
contact terus .. ngeeee





♥♥Giveaway Blogwalking Bersama Mamaniza.com♥♥




Assalamualaikum

Dengan ini, dilancarkan Giveaway Blogwalking Bersama Mamaniza.com

Bermula 9 pagi 1 September dan akan tamat pada 12 malam 10 September 2014

Tujuan giveaway ini :  Untuk memperkenalkan blog-blog baru dalam dunia blogging serta dapat juga menambah rakan-rakan baru dalam list follower anda. 

Sila FOLLOW BLOG mereka :


Sila LIKE PAGE mereka :















Sila FOLLOW IG mereka :
[nor_farihan] [aimimiddleton] [shidaradzuan] [ct aman] [huda] [asha]

Senarai Hadiah :
Goodie Beg - 40 pemenang (Mama)
Top up RM 10 - 9 pememang
Top up RM 5 - 5 pemenang
Wang Tunai RM 30 - 2 pemenang
Dish Wash Concentrate Shaklee - 1 pemenang
Potrait - 2 pemenang
Novel - 1 pemenang
Shawl - 5 pemenang
Fridge Magnet + Bookmark LE - 3 pemenang
Button Bagde + Bookmark LE - 2 pemenang
Agent Dorship Sophie - 20 pemenang
Brooch - 2 pemenang
Header Blog - 1 pemenang
Keychain - 1 pemenang
Buku Motivasi - 1 pemenang
Coin Purse dan Bookmark - 5 pemenang

Nota : Diharap semua peserta dapat memenuhi syarat yang ditetapkan, dan enjoy blogwalking oke!

aku nak kahwin tapi bukan aku yang kahwin

Assalamualaikum,
HAIII SEPTEMBER !!!!

aku nk kawen dah ,, hehee , ehh berangan jaa . bkn aku yerrr ...
Baru mggu ni dpt merasa rehat . Mana taknya mggu lepas pack jadual kta nakkkk .. kanopi abah FULL org order..... kami kerja sampai kol 3 pg , siapkan fullset kanopi include scallop,sketing,semua nyaa..full set..
Mana taknya org sambut merdeka , ramai pulak nk kahwin nya termasuk kenduri abg sdara ain.. Rezeki .. Alhamdullilah....

Pra perjalanan kenduri abg sedara until majls persandingan yoowww...

hari jumaat selepas solat jumaat (majlis nikah) di simpang renggam





nebes ye abg .. hahahaha ..




selphe lu .. hehehehee ..

hari sabtu (majlis sanding perempuan)  









RED CARPET ktaaa ...




byk pulak gmbr ktaa. hahahaa ...
hari ahad (blah lelaki) 







akhir sekali dari anak buah mu .,
selamat pengantin baru semoga bahagia ke jannah 
dan hingga ke anak cucu cicit. hehehehehe ..
...................................................................................................................................................................

coming soon farah@ain plakkk .. hehehehe
berangan . atoootooo